Жените на “Рилски” с фиаско срещу “Монтана” – 49:79, продължават без успех в първата четворка

Самоковки не успяха да стигнат до победата и в третия си мач от финалното каре

“Рилски спортист” падна тежко от един от фаворитите за титлата в женското първенство – “Монтана”. Самоковки загубиха с 30 точки разлика – 49:79, и продължават да чакат първата си победа в първата четворка на държавното първенство.
Самоковки се опитаха да се задържат близо до противника в началните минути, но във втория период усилията им бяха недостатъчни и на почивката губеха с 26:46. Гостенките продължиха да трупат преднина до края на третата четвърт и логично затвориха мача без каквото и да е напрежение.
Нито една от състезателките на домакините не успя да постигне двуцифрен актив от точки срещу името си. Най-резултатни бяха Моника-Лъки Радойкова, Наталия Славчева и Ивана Николова с по 8 пункта, а последната хвана и 7 борби.
Играещата за “Монтана” Христина Иванова пък наказа бившия си отбор с 15 точки, което не остана незабелязано от зрителите по трибуните.
В следващия кръг “Рилски спортист” отново е домакин. На 3 февруари (събота) подопечните на Борислав Трифонов приемат другия сериозен кандидат-шампион “Берое” (Стара Загора).