30 надзиратели от затвора в Бобов дол се разбунтуваха за 20% по-високи заплати, Г. Стоянов: Работим извънредно, не може да си ползваме отпуските

 

Служителите издигнаха плакати „С обещания затвори не се пазят“, „От тук нататък за нас е въпрос на чест“, излизат и на протест в Кюстендил

30 надзиратели от затвора в Бобов дол се разбунтуваха за 20% по-високи заплати и по-добри условия на труд. Те се присъединиха към всички служители в затворите, арестите и работещите в звено “Съдебна охрана” в страната, които решиха да протестират днес – в деня на професионалния си празник, съобщи Георги Стоянов, член на Управителния съвет на Синдиката на служителите на затворите в България и член на организацията в Бобов дол.

С лозунги „Европа и за НАС“, „С обещания затвори не се пазят“, „От тук нататък за нас е въпрос на чест“ надзирателите  изразиха основното си искане за изравняване на заплатите на хората, работещи в затворите в страната, с тези на служителите в МВР, както е разписано в нормативните документи.

„Колегите ми се чувстват излъгани, водим преговори. От месец юни 2017 г. водим преговори с министерството за изравняване на заплатите с тези в МВР, за назначаване на още хора, защото полагаме извънреден труд, имаме много отпуски, които не може да ползваме”, каза Георги Стоянов.

В сряда надзиратели от Бобовдолския затвор ще излязат на протест пред Съдебната палата в Кюстендил. Протестът е насрочен за 17,00 часа.