Над 120 тютюнджии във Вълкосел чакат над 1 г. парите си от „Лийв Табако”, кметът Мименов: Правя всичко възможно дължимото да се изплати

Арбен Мименов – кмет на Сатовча

 

Над 120 семейства в сатовчанското село Вълкосел още чакат повече от година парите си за тютюна, произведен и предаден през 2016 г. на гръцката фирма „Лийв Табако Михайлидис“.  „Втора година ни уверяват, че ще си получим парите. Хората изнемогват. Тютюнопроизводител от Вълкосел има да взима 26 000 лева от гръцката фирма. Човекът се грижи за болно внуче и едва свързва двата края. Останалите семейства, които не са си получили парите, също изнемогват. Търпението ни се изчерпва“, коментираха отчаяните тютюнджии в сатовчанското село. Кметът на общината Арбен Мименов увери, че прави всичко възможно, за да може хората да си получат възнагражденията.

„Трябваше да отида в „Булгартабак” за нови разговори, но така или иначе тази среща се провали. Въпросът стои за решаване и продължавам да полагам усилия за разрешаването му“, коментира Арбен Мименов, който е и председател на Съюза на производителите на ориенталски тютюн. Той бе категоричен, че от „Булгартабак” АД са поели твърд ангажимент да изплатят парите, които гръцката фирма дължи на хората, и това ще се случи. Става въпрос за сума от близо 1 000 000 лева.