Шефът на ЮЗДП инж. Дамянов показва трофеи от благороден елен, муфлон и глухар на ловно изложение в Дортмунд

Ути Бъчваров наготви мезета от дивечово месо и яхния за посетителите на щанда

Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов представя възможностите за ловен туризъм на най-голямото международно изложение JAGD & HUND. С него са експерти от държавните ловни стопанства в обхвата на предприятието. Изложението се провежда до края на седмицата в германския град Дортмунд и събира почитателите на лова и природата от цял свят. На официалното му откриване присъства зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев.

България е представена на щанд от 50 кв. метра с богата национална сбирка от трофейни експонати от всички видове едър дивеч, добити от 6-те държавни предприятия. Тази година водещ организатор на българското участие е Югозападното държавно предприятие, което показва капитални трофеи от благороден елен, муфлон, дива свиня и глухар, отстреляни през последните 5 години в ловните стопанства на предприятието. Посетителите на българския щанд могат да опитат и традиционни български мезета от дивечово месо, както и дивечова яхния, приготвена от Ути Бъчваров.

Присъствието на България на това авторитетно търговско изложение е важно както за популяризиране на ловния и алтернативните форми на туризъм, така и като възможност за разширяване на контактите и провокиране на интереса сред чуждестранните ловци към българските ловни полета.