Посланик Закия ел Мидауи с мароканска делегация гостува на кмета Минка Капитанова в Гърмен, пиха мурсалски чай и сок от бъз

Мароканска делегация начело с посланик Закия ел Мидауи луднаха по мурсалския чай в Гърмен. Чуждестранните гости прие кметът Минка Капитанова. Мароканците си накупуваха китеници, сувенири, дърворезби, сладка от боровинки от гърменските села и пиха до насита сок от бъз. Визитата на посланика на Мароко н.пр. Закия ел Мидауи и придружаващите я лица в община Гърмен бе по покана на кмета Минка Капитанова. Мароканските гости и домакините им с изненада констатираха  невероятни сходства в кухните на двете държави. Гостите останаха очаровани и от нашенския кускус.

Гостите посетиха минералните бани и извори в община Гърмен, запознаха се отблизо с бита на местното население, а в Ковачевица пиха мурсалски чай и сок от бъз. Придружаващите я бизнесмени проявиха интерес към животновъдството и производството на сирена и млечни продукти в община Гърмен. „На този етап гостите пожелаха да получат подробна информация за туристическите дадености и за развитието на животновъдството и земеделието в общината. Всички останаха очаровани от българската кухня“, сподели кметът Минка Капитанова.