Колата на кмета на община Бобов дол Елза Величкова издъхна насред пътя за Благоевград, прибра я грохнало рено

Елза Величкова

 

Служебният опел на кмета на община Бобов дол Елза Величкова се потроши насред магистралата за Благоевград точно при разклона за Бобошево. Двигателят на автомобила изпуши и остави Величкова и шофьора й Иво насред пътя.

Автомобилът опел е купен 2005 година чисто нов от предшественичката на Величкова Желязната лейди Йорданка Каленичкова.

„Неволите с тази кола не са спирали. Гълта масло и гориво като змей. Внезапно всички лампи на таблото светнаха. Навреме успях да спра колата, за да предотвратя може би нещо по-страшно. Непрестанно я даваме на ремонти, но тя е на много хиляди километри. Минимум по 30 000 км навъртаме всяка година”, разкри шофьорът на Величкова Иво.

За помощ той извикал колегата си, който пристигнал с още по- старо и раздрънкано рено, за да прибере пътниците.

„Това не ми се случва за първи път. Бях тръгнала за важна делова среща за Благоевград. Срещата не се състоя. Автопаркът на общината е в окаяно състояние. Реното, с което се прибрах, е отвсякъде прогнило. Имаме и още една шкода, която има що-годе добър външен вид, но и тя на няколко пъти ни оставя насред пътя. Спешно имаме нужда от нов автомобил, то просто се налага от само себе си.

Ще споделя проблема с общинските съветници и се надявам те да ме разберат. От новия бюджет трябва да отделим прилична сума, за да купим автомобил, не мога да си провалям важни делови срещи, защото няма с какво да пътувам. Идеята ми е покупката да стане на лизинг”, каза кметът Елза Величкова.