Разпитват нова свидетелка, чула предсмъртните писъци на Отвертката в дупнишката болница

Обвиняеми по делото са Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван Карастоянови.

Съдия Мирослав Начев отхвърли искането на защитата за нова видеотехническа експертиза от пристигането на линейката с кървящия бивш гард на Галеви

Нов свидетел по делото за смъртта на Галевия гард Николай Радев-Отвертката ще бъде разпитан, стана ясно на поредното зесадание в Кюстендил.

Мирослав Начев

Председателят на съдебния състав съдия Мирослав Начев прие искането на адвокат Емил Атанасов за призоваване на нов свидетел. ”Нашият свидетел е бил лекуван в отделението, където е починал Николай Радев, и неволно е чула виковете му за помощ и писъците.

Николай Радев-Отвертката

Това е важно за размера на неимуществените вреди, които претендираме”, коментира адвокат Емил Атанасов. Обвиняеми по делото са Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван Карастоянови. Техни защитници са адвокатите Марин и Димитър Марковски и Тервел Радев.
По време на заседанието бяха представени допълнения към видеотехническата експертиза – това са записи от видеокамери, монтирани в заведението „Колата”, където се разигра кървавият инцидент. Съдия Мирослав Начев не прие искането на защитата за нова видеотехническа експертиза. От нея те искаха детайлна информация от видеокамери от нощта на инцидента, касаеща местоположенията и действията на Николай Радев и на Николай Карастоянов, и момента, в който пристига линейката.
Не се явиха за разпит двама свидетели. Единият е в Италия, а другият не може да бъде намерен на адреса, на който му е изпратена призовката. На процеса не се явиха гражданските ищци и частни обвинители, които са братът на Отвертката – Иван Радев от Дупница, и родителите Гълъбина и Юлий Радеви.  Следващото заседание е насрочено за 19 февруари.