Черен ден в Сандански! Тухли затрупаха до смърт Магда от Склаве, баба изгоря в пожар

9-годишно момиче се отърва с охлузвания, след като го блъсна камион, неизправни уреди подпалиха хотел

 

Черна серия от инциденти и злополуки връхлетя Сандански. 57-годишната Магда почина при нещастен инцидент в дома си в санданското село Склаве. Тя намери смъртта си, след като бе затрупана от тухли на гаража на дома си, докато го почиствала. Намерена е потрупана с тухли от своите близки, които подали сигнал на тел.112. На място незабавно се отзовал екип на Спешна помощ – Сандански, но медиците само констатирали смъртта на жената. Полицията разследва инцидента.

При друг инцидент 76-годишна баба от санданското село Враня изгоря при пожар вчера следобед, докато почиствала стърнище със съчки в близост до къщата й, където живее. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН-Сандански. Според разследващите нелепия инцидент причина за пожара е неправилно боравене с открит огън.

Като по чудо дете оцеля, след като камион го блъсна в Сандански. Детето изскочило на пътя. Товарен автомобил „Сеат Инка“ с 44-годишен водач, движейки се по ул. “Малешевска“, блъска изскочило на пътното платно 9-годишно момиче. В резултат на катастрофата с охлузна рана в областта на лявата китка е пострадало детето, което след оказана медицинска помощ е освободено за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача на автомобила е отрицателна.

Неприятната серия завърши с горящ хотел в обедните часове на вчерашния ден в Сандански. Около 11:56 часа е получен сигнал за пожар в хотел в града. Светкавично е погасен от екип на РСПБЗН – Сандански. При разследването е установено, че причината е неправилно ползване на нагревателни уреди.