Ивайло Борисов-Ториното и трима авери са обвинени за отвличането на Адриан Златков

 

Ториното е приближен на Златомир Иванов-Баретата

Четирима души са получили обвинения за отвличането на 25-годишния Адриан Златков, който бе похитен край Герман на 30 август и освободен невредим на 10 септември м.г.

Адриан Златков

Засега нито МВР, нито прокуратурата потвърждават официално тази информация, но според източници от разследващите сред арестуваните е небезизвестният Ивайло Борисов-Ториното, който бе подсъдим заедно със Златомир Иванов-Баретата.

Златомир Иванов-Баретата

Това бе потвърдено и от неговия адвокат Мариана Тодорова. По думите й четиримата са обвинени като помагачи на неизвестни засега други лица. Според прокуратурата Борисов и Мартин Марков осигурили “Опел” и “Шкода”, които похитителите използвали при отвличането. Другите двама обвиняеми пък отговаряли за СИМ картите, с които са водени преговорите за откупа.

Арестите са извършени по време на операцията по привеждане на криминалния контингент в страната в известност, проведена във вторник. По делото е разпитван и самият Златомир Иванов, но срещу него не са повдигнати обвинения.

“Не може г-н Иванов да отговаря, дори и да приемем и изключим в момента Ивайло Борисов, за всичко, което се случва в тази държава. Господин Иванов си има бизнес, който си го управлява. Да, безспорно криминално проявен е. Да, безспорно осъждан е, но не може за всяко по-тежко престъпление да се спряга г-н Иванов”, коментира пред БНР адвокат Тодорова.

Бащата на похитения млад мъж и собственик на известна столична автокъща – Тони Златков, разкри след освобождаването на сина си, че за него е бил платен откуп. Той обаче така и не разкри пред медиите какъв е бил размерът на откупа.

Впоследствие стана ясно, че похитителите са се свързали със семейството на Златков още на втория ден след отвличането на Адриан. Комуникацията бе водена чрез есемеси от баща му. Около месец след освобождаването на младия мъж главният секретар на МВР Младен Маринов пък разкри пред медиите, че по време на разследването бащата на потърпевшия се е дистанцирал от действията на полицията.

“Това е негов избор, тъй като касае живота на детето му. Ние няма как да го задължим той да го постави в риск, защото за всяка наша намеса без негово желание ще бъдем обвинявани, тъй като там все пак има заложник”, коментира Маринов през октомври пред бТВ.

Освен с близостта му до Баретата, Ивайло Борисов за последно нашумя в края на февруари 2016 г., когато трима негови гардове пребиха на Околовръстното шосе младо семейство заради пререкание на пътя. По случая на съда бяха предадени Александър Гечев, Георги Близнаков и Христо Христов.

 

Бащата на Адриан: Виждал съм се с Ториното, идвал е да гледа коли

  • Според Тони Златков мотивите за отвличането могат да са само финансови

    Тони Златков

Бащата на Адриан – Тони Златков, проговори след новината, че вече има обвинени за отвличането на сина му. Той разказа, че познава единия задържан – Ивайло Борисов-Ториното.
“Един път, два пъти съм го виждал. Нямам бизнес дела с него, в автокъщата ми е идвал да гледа коли”, каза Златков пред Нова тв. Той е собственик на автокъща за луксозни автомобили.
Ториното и още трима души са обвинени за отвличането на Адриан Златков през лятото на миналата година. Младият мъж бе държан 10 дни в плен и пуснат срещу откуп.
В сряда Тони Златков обясни, че не е информиран от МВР за развръзката по похищението на сина му. “От сайтовете снощи разбрах”, каза той по повод арестите.
Бащата обясни, че не вижда друг мотив за отвличането на Адриан освен финансов.
Тони Златков съобщи, че синът му е добре и всичко с него е нормално.