Гаф! Чистачка заключи шефката Радостина Велинова в сградата на „Паркинги и гаражи”

Радостина Велинова    

 

Преживях ужас, но се измъкнах, призна Велинова

 

Шефката на „Паркинги и гаражи” Радостина Велинова от Дупница е била заключена случайно в сградата на „Напоителни системи”, където се намира и офисът на общинското дружество.

Кирил Станчев

Оказа се, че в странната ситуация Велинова попаднала заради хигиенистка, която врътнала ключа на входната врата, мислейки, че всички служители са си търгнали. Служителите кометират две версии за инцидента – или Велинова се е унесла в дрямка или телефонни разговори и е пропуснала да си тръгне в часа, в който изтича работният ден, или се е вглъбила в бумагите с актове и глоби.

„Истински шок и ужас преживях, когато тръгнах да излизам от сградата, входът на която се оказа заключен, а даденият ми ключ от чистачката не можа да отключи вратата”, сподели Велинова. Все пак тя успяла да излезе от сградата с обаждане по телефона. Колеги шеговито отбелязват, че виновната хигиенистка от началото на седмицата по няколко пъти на ден търка килимчето пред кабинета на Велинова да й се извини за инцидента.

Паметливи дупничани припомнят индентичен случай от 2015 г. с тогавашния кмет на Бобов дол Кирил Станчев, който заспал в кабинета си и по същия начин останал заключен в сградата. Той отрече за случая, но бобовдолци разказаха тогава: „Наложи се пожарникари да слагат стълба към кметския кабинет, за да извадят събудилия се в празната община градоначалник. Хората в центъра на града видяха как пожарникарите слагат стълбата. Заключила го секретарката, която завъртяла ключа, без да подозира, че заключва кмета”.