Якоб Джераси взема по 1600 евро първоначална вноска, за да срещне 12 кметове от Югозапада с инвеститори от Израел

Якоб Джераси

 

Градоначалниците на Перник В. Церовска, на Дупница Методи Чимев и Сапарева баня Калин Гелев го отрязаха

Като е толкова загрижен, да доведе инвеститорите тук, възмущават се хората

Кметове от Югозападна България трошат луди пари за командировки в чужбина. По 1600 евро първоначална вноска са направили 12 градоначалници от Югозапада, за да пътуват за Израел с благовидния мотив „да доведем инвеститори”.

Методи Чимев и Вяра Церовска

Егидата е на зам.-председателя на Израелско-българския институт Якоб Джераси. „Израел милее за България”, изцепи се той и уточни, че предстои свързването на 12 български кметове с израелски инвеститори.

Калин Гелев

„На 12 февруари съм организирал пътуване с участието на тези кметове до Федерацията на местните власти в Израел. Те се ще срещнат с инвеститори, защото потенциалът на Израел е огромен. Надяваме се това сътрудничество да бъде ползотворно”, е посланието на Якоб Джераси към всички градоначалници в България.

Той обясни, че всеки, който иска да отиде в Израел, трябва да внесе първоначална вноска от 1600 евро и добави, че никой от дванадесетте първенци няма да пътуват сам, а ще води със себе си зам.-кметове и антураж. В тази сума не влизат разходите за храна и пътуване до исторически забележителности в Тел Авив и Ерусалим.

„Външни хората няма да вземат участие, тъй като бюджетът на мероприятието се осребрява от бюджета на общините”, подчерта Джераси.

Читатели на вестника изразяват силното си възмущение от благовидните мотиви, заради които се харчат парите им.

„Вместо кметовете да дават луди пари на организацията на Якоб Джераси, да ги бяха дали на някои техни съграждани, които имат нужда и се борят с болести и мизерия. Ако толкова много Якоб Джераси е загрижен от Израел да дойдат инвестиции в България, защо не доведе събратята си в България”, коментират хората, на които не им се иска да плащат кметски разходки до Израел.

Проверка на вестник „Вяра” установи, че Якоб Джераси е получил категоричен отказ от градоначалниците на Перник, Дупница и Сапарева баня Вяра Церовска, Методи Чимев и Калин Гелев.

„Абсолютно неоправдано е и няма как Якоб Джераси да получи от Сапарева баня толкова голяма сума”, каза кметът на курорта за вестник „Вяра”.