Кметът Вл. Джамбазов изпрати 7 работници от общината да помагат за възстановяването на изгорял храм в Долна баня

Продължава възстановяването на изпепеления стар параклис “Света Петка” в местността Градището край Долна баня при пожар миналата година.

Църковното настоятелство с председател енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров осигури с подкрепата на благочестиви християни, местни фирми и дарители дървен материал, тухли и керемиди за възстановяването на покрива и беседката на светата обител.

За подготовката на дървения материал голяма помощ оказаха членовете на Ловно-рибарското сдружение “Сокол-1898” с председател Станислав Рименов, както и членовете на местния мотоофроуд клуб с председател Костадин Тодоров.

В строително-възстановителните работи участват с доброволния си труд десетки майстори и помощници, както и седем работници бяха изпратени да помагат във възстановяването на параклиса от кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов от местната общинска фирма “Долна баня строй” с управител Йордан Христов. Продължава събирането на средства от местните хора за възстановяването на параклиса “Света Петка”, като много пари са дарили и долнобанци, живеещи и работещи зад граница.