Под дулото на пистолет висшист принуждава 4-ма мъже да тичат пред колата му, съдия Пейчева от РС-Дупница го осъди условно

Висшист се размина с решетки и бе осъден условно за това, че преди близо 13 г. се изгаврил с четирима мъже, принуждавайки ги да тичат пред колата. Той даже удрял единия от тях с пистолет в главата и стрелял, съобщават от Районния съд в Дупница. Съдия Светла Пейчева наложи на подсъдимия Г. Е. К. наказание лишаване от свобода за 3 месеца и отложи изпълнението му за 3 години.

Екшънът се разиграл на 2 юли 2005 г. около 03,30 часа на Главен път Е-79. Подсъдимият е направил опит да принуди Б.А.К., К.С.П. (вече починал), Б.Г. и В.Й. противно на волята им да тичат пред автомобила му от разклона на Главен път Е-79 за едно от селата в област Кюстендил. За да накара четиримата да тичат, изправеният на подсъдимата скамейка, който не е осъждан досега, е употребил за това сила (удряйки с пистолет главата на К.) и заплашвал, възпроизвеждайки изстрел с газовия си пистолет LADYKITALI. Опитът е останал недовършен по независещи от подсъдимия причини.

Съдът отнема в полза на държавата пистолета и осъжда подсъдимия да заплати 135 лв. разноски по делото. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Кюстендилския окръжен съд.

Снимката: Светла Пейчева

 

Очаквайте пълни подробности в печатното издание!