Бракониери омотаха в мрежи 114 кг риба в язовирите „Дренов дол” и „Искър”

 

Бракониери омотаха стотици килограми риба с мрежи, метнати в язовирите „Дренов дол” и „Искър”. Нарушенията са установени от служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и техни сътрудници. В бракониерските мрежи, заложени в намиращия се в Кюстендилско язовир „Дренов дол”, са открити 114 кила толстолоб, бял амур, каракуда и клен. Във водите на „Искър” са заплетени платика, каракуда и чудски сиг. Рибата е върната обратно.

„На 19.01.2018 г. на яз. „Дренов дол”, след получен сигнал за поставени в работно положение мрежи, инспекторите от РК- Кюстендил със съдействието на РДГ-Кюстендил и сдружение „Митерсон Фишинг” – гр. Кюстендил извършиха обход на язовира. Открити са 6 броя мрежи с дължина по 100 м, от тях са извадени и върнати във водата на язовира 4 броя толстолоб по 25 кг; бял амур 3 бр. по 4 кг; каракуда и клен около 2 кг. Съставен е констативен протокол на неизвестен извършител.

След проверка по сигнал на яз. „Искър” на 31.01.2018 г. инспектори от отдел „РК – Западна България“ – гр. София иззеха 200 м бракониерски мрежи с протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях риба – 19 броя платика, 14 броя каракуда и 3 броя чудски сиг, са върнати във водата”, съобщават от агенцията.

Снимките:

Мрежи и заплетена в тях риба, открити в яз. „Дренов дол”.