Илиян Стоянов: Правим нещо ново. Няма да имаме нищо общо с „Велбъжд“

Илиян Стоянов създава нов футболен клуб в Кюстендил

 

Най-известният кюстендилски футболен национал от близкото минало Илиян Стоянов започва проект за създаване на нова футболна школа и изграждане на нова тренировъчна база с изкуствен терен и осветление в Кюстендил. Това Коловати заяви пред родители, деца, трениращи футбол, и спортната общественост в неговия роден град.

“Имам съдействието на БФС и президента му Борислав Михайлов. Благодаря и на кмета Петър Паунов, с когото вече имахме разговор за реализацията на проекта, и той застана зад проекта, щом е за децата на Кюстендил. Няма да взимам пари, правя го на добра воля. Няма да имаме нищо общо с “Велбъжд”. Правим нещо ново. В момента условия няма никакви, школата е в окаяно състояние, за първия отбор да не говорим. Идеята е да помогна на децата, да имат условия за тренировки. Ще намирам време да идвам в Кюстендил. Тази година ще идвам поне още 3 пъти. И аз ще тренирам децата. На този етап не достига времето, юридически да се направи нов клуб, затова които искат, по желание, родителите могат да прехвърлят децата си към ФК “Кюстендил” и така да доиграят първенството. Ще се направи нов Управителен съвет и най-вероятно ще се смени името на ФК “Кюстендил”, на ФК “Стоянов”, това заяви Стоянов пред препълнената с хора зала в читалище “Братство”. Официално частната школа ще стартира през месец май.

41-годишният Коловати е играл за ЦСКА, „Велбъжд“ и „Левски“ в периода 1995/ 2005 г., когато националът напуска синия клуб. Още същата година заминава за Япония, където успешно се представя в три различни клуба – “Джеф Юнайтед”, “Санфрече Хирошима” и “Фагиано Окаяма”. Стоянов остава да живее на Острова и създава собствена футболна школа и работи с деца и юноши.

По време на срещата Стоянов каза, че ще има и първи отбор, но само с деца от школата и ако е възможно, ще се атакува „В“ група. Приоритет обаче на този етап са децата. Той ще даде шанс на треньорите, които и към момента работят с децата, като бе категоричен, че ще изисква много от тях.

“С мен се работи и лесно, и трудно. Държа много на дисциплината. Тука няма роднини, братя, синове, който не ми върши работа ще си търси други варианти за реализация. До май ще е така и след това ще се изискват по двама треньори на тренировка, задължително вратарска тренировка. Ще се наложи стил на игра, който аз изповядвам”, бе категоричен Илиян Стоянов.

В подкрепа на проекта на Коловати, застава друга успяла спортна личност от Кюстендил. Това е известната лекоатлетка от близкото минало сега треньор в собствения си клуб Цветелина Кирилова. Тя ще влезе в новия Управителен съвет и ще помага за физическата подготовка на децата.

“Илиян е човек, с главно „Ч“ и се радвам, че ще работи за кюстендилските деца. Трогната съм, че ми се обади и не съм се колебала да бъда рамо до рамо с него. Бъдете сигурни, че ще работим в правилната посока. Кюстендилските деца са много талантливи, повярвайте ми, защото имам наблюдения в цяла България”, заяви Цветелина Кирилова и пожела успех на проекта.