Здравка Чимева спука от смях 60 екскурзианти от Благоевград, качи ги безплатно на хълма на влюбения Пиер Лоти в Турция, препускаха с файтон из Принцовите острови

Колекционер №1 на България, бившият полковник и детектив Калин Грънчаров от Благоевград, се обогати със сребърна табакера от Капълъ чарши

 

208-01-01 0496208-01-01    DSC00470Водачката на „Ние, жените” – туроператорът Здравка Чимев от Благоевград, спука от смях над 60 туристи по пътя Благоевград-Истанбул-Одрин по време на вълнуваща екскурзия. Тя не позволи на пътниците да си поемат дъх от смях. Всичко започна с невинния въпрос: „Коя жена е честна?” ЮЗУ чиновничката Елена Балабанска се провикна, че жените са честни само в ушите. Александър Караджов, собственик на транспортна фирма, отбеляза, че темата се задълбочава. Никой не можа да даде отговора и Здравка Чимева издаде: „Жена, която като обещава, дава”. Чимева продължи: „Двама мъже си говорят в метрото: Моята жена е ангел” Другият казва: „И моята не е човек”.

208-01-01 0533 208-01-01 0239

Здравка Чимева разказа и една истинска история за една достолепна дама. Тя се рекламирала във вестник: „Руса дама със сини очи, с голям бюст, с дълго бедро търси контакт с господин на същата възраст – заможен.” Обажда се някакъв господин и пита: „Вие с руса коса ли сте, със сини очи ли сте, с дълги бедра ли сте? Госпожо, а 69 правите ли?” Дамата отговорила: „Догодина ще ги направя”.

208-01-01    DSC00236208-01-01  DSC00203

Сашо Караджов не се сдържа и разказа за едно село близо до Благоевград, чието име спести. „В това село имало много разврат. Попът събрал селяните и казал: „Писна ми от вас. Съберете се и се покайте, престанете с тези изневери, повече не искам да ви слушам и да ви гледам. Ще се откажа от вашето село.” Хората понеже много си обичали попа, решили да не ходят при него и да се изповядват за тези неща. Минало се известно време, попът починал и на негово място дошъл нов млад. Понесли се хората един след друг „аз спах с тази, аз спах с онази”. Попът отишъл при кмета и споделил, че в селото има голям проблем. Кметът се засмял, а попът го срязал: „Не ми се смей, твоята жена идва два пъти от сутринта.”

Здравка Чимева раздаде и страхотни награди, които разигра на викторина в автобуса. Екскурзиантите отговаряха на въпроси, свързани с четиридневното пътешествие. Сред въпросите бяха: Кой е най-големият аквариум в Европа с над 20 000 обитатели? Наградата грабна един от най-смирените и кротки туристи, колекционер №1 на България, събрал над 1000 сребърни предмета, бившият полковник и детектив Калин Грънчаров от Благоевград. Той успя да си намери в Капълъ чарши разкошна сребърна табакера.

Бившият главен счетоводител на „Булгартабак”, която отваря свой фризьорски салон, красивата Десислава, успя да си купи уникална маркова чанта от пазара в цвят горчица.

Хлапетата от групата, между които Михаела Станоева и Боби, решиха да проверят дали възрастните са слушали екскурзовода. Изпитът започна с основния въпрос, свързан с главния дворец – седалище на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 г. Дворецът е необятен, а въпросът беше колко входа има. Правилния отговор даде Елена Балабанска – 16. Тя спечели турска лъжица с формата на лале – символ на споделената любов.

Групата пътува с корабче по Мраморно море и стигна до Принцовите острови за час и 40 минути. Островите представляват архипелаг от 9 острова, 4 от които обитаеми. По тях не се движат други автомобили освен тези на администрацията. Цялата група обиколи остров Боюк Ада с файтон.

Нощната обиколка на Истанбул включваше изкачване с лифт по хълма Пиер Лоти, наречен по името на един писател, който на същия хълм срещнал любовта на живота си и осъзнал смисъла му. Здравка Чимева опрости на всички таксата от 7 евро за лифта, тъй като половината от групата изпусна часа за връщане – 22,00 ч., и слезе по пътека.

Снимките:

Водачката на „Ние, жените” – туроператорът Здравка Чимев от Благоевград, спука от смях над 60 туристи по пътя Благоевград-Истанбул-Одрин по време на вълнуваща екскурзия.