Краси Анев вече е в далечен Пьонгчанг, отказа да говори от суеверие

Анев (вторият от ляво надясно) по време на изпращането на летище София

 

Европейският вицешампион в преследването Красимир Анев и наставникът му Георги Фъртунов заминаха за олимпийските игри в Пьонгчанг. Двамата бяха част от първата българска група, която отлетя за Южна Корея с полет от летище София през Истанбул. Заедно с тях тръгнаха и Александър Младенов и Венцислав Илиев от помощния щаб на отбора по биатлон.

“Подготвени сме и се намираме в много добро функционално състояние. Не успяхме обаче да изчистим най-добрите и равностойни ски за Краси и затова нямаме големи очаквания. Ако уцелим ските обаче, имаме шанс за добър резултат”, призна Фъртунов.

Опитният специалист изрази неудовлетворението си от ските на своя възпитаник Анев още след двата му подиума на „Евро 2018” в Риднаун, Италия. Тогава Фъртунов отсече, че именно заради недостатъчно добрите ски Краси е изпуснал и историческо място в призовата тройка в някои стартове за Световната купа.

Самият Краси Анев пък не пожела да говори пред журналистите, заявявайки, че е дал обет за мълчание.

В Южна Корея заедно със своя треньор Матиас Жупан е още един самоковец – ски скачачът Владимир Зографски. Днес пък за олимпийската столица потеглят българските ски бегачи, сред които е и третият представител на Самоков – Веселин Цинзов.

Олимпийските игри ще бъдат открити с пищна церемония на 9 февруари, а хиляди състезатели ще си оспорват медалите до закриването на най-големия спортен форум в света на 25 февруари.