Паднали дървета затиснаха 3 коли в Боровец, от ЧЕЗ отстраняваха авария в Говедарци до късно през нощта

За 30-40 минути пътят беше изчистен и движението беше възстановено, коментира Найденов

Лифтовете в курорта бяха спрени заради урагана

 

6 сигнала за паднали дървета и затиснати три автомобила в района на Боровец бяха подадени само за 1 ден заради бурния вятър. За щастие няма пострадали.

„Паднали дървета имаше на пътя Боровец – Долна баня. Възхитени сме от светкавичната реакция на службите, отговорни за почистване на пътищата. В рамките на 30-40 минути пътят беше изчистен и движението беше възстановено!“ – съобщи читател, представил се като Найденов. Заради силния вятър вчера не работеха и лифтовете в Боровец. Наши читатели ни изпратиха кадри от курорта, на които се вижда как вятърът е съборил дървета, изкъртени покривни конструкции на хотели. „Клиентите ми избягаха заради авариите, бяха отменени 10 резервации”, обяви хотелиер от Говедарци.

Над 7000 абонати на ЧЕЗ в Софийска област вчера бяха без достъп до електроенергия за няколко часа, съобщиха от дружеството след запитване на“Вяра“. Причината бяха бурните ветрове, заради които бе обявен “жълт” или “оранжев” код за опасност в редица области в страната. До късно снощи екипите от ЧЕЗ работиха по отстраняването на аварията в с. Говедарци, към 22 ч. електрозахранването беше възстановено.