Община Петрич придобива собственост върху имот в Рупите, кметът Д. Бръчков: Ще разширим пътя до храма на Ванга и до античен град Хераклея Синтика

Димитър Бръчков

 

Правителството разреши да бъде извършена продажба чрез пряко договаряне, теренът от 7,665 дка е собственост на „Напоителни системи”

 

Община Петрич придобива собственост върху имот в местността Рупите. Правителството разреши да бъде извършена продажба на недвижимия имот, собственост на „Напоителни системи” ЕАД. Решението е взето на заседание на МС от 31 януари тази година.

След като стане собственик, община Петрич ще изгради двулентов път.

Имотът, който е с площ 7,665 дка, заедно с построени административна сграда и кантон се намира в землището на с. Старчево, община Петрич, в съседство на комплекс „Ванга”, м. Рупите. Съгласно правителственото решение продажбата на имота ще се осъществи чрез пряко договаряне с община Петрич. Идеята на местната власт е след придобиване на собственост върху посочения имот да бъде възможно разширяване на пътя, който води до м. Рупите, до храма на Ванга и до античния град Хераклея Синтика. Към момента движението в участъка се осъществява в една лента. След като стане собственик, община Петрич ще изгради двулентов път, обясниха от общинската администрация на кмета Димитър Бръчков.

Хиляди туристи от страната и чужбина посещават годишно м. Рупите, заради което общинската власт в Петрич започна поетапни действия за подобряване състоянието на пътната и прилежаща инфраструктура, допълниха от общината.