Шофьор на „Еко Ресурс – Р” отнася 3000 лв. глоба, полицаи спипаха Стоянчо да кара боклучарка без винетка в Дяково

Маргарита Алексиева

 

Столичната фирма „Еко Ресурс – Р” отнася 3000 лв. глоба, след като полицаи спипаха шофьор на дружеството да кара боклучарка без винетка. Водачът е бил спрян за проверка на главен път Е-79 преди дупнишкото село Дяково, където е изпратен за отстраняване на препятствие на пътното платно.

Районният съд в Дупница потвърди като законосъобразна санкцията, наложена от началник-група КПДГПА към ОДМВР – Кюстендил на шофьора Стоянчо С. Водачът е обжалвал наказателното постановление от 13.11.2017 г. за глобата. Посочил е, че е действал в условията на крайна необходимост, магистратите обаче считат, че това не е така.

Нарушението е извършено на 1 ноември 2017 г. около 07,50 ч. на път Е-79 в посока гр. София, шофьорът управлявал специален автомобил ОАФ 18.224 МЛЦ с рег. № СА7451ХК, като нямал закупен и залепен валиден винетен стикер К2 за движение по републиканската пътна мрежа. Административното нарушение е установено при проверката, като бил съставен акт от автоконтрольор при КПД ГПА – гр. Кюстендил в присъствието на свидетел. В акта е посочено, че автомобилът е собственост на „Еко Ресурс-Р“ ООД.

На 1 ноември 2017 г. към 06,30 ч. е получено обаждане за блъснати контейнери и разсипана течност на пътното платно по главната улица на с. Дяково, които затрудняват движението на МПС за и от гр. Бобов дол и създават предпоставки за пътни произшествия, става ясно от съдебното решение. Последвали обаждане от кмета на селото до шофьора на фирма „Еко Ресурс“ – Стоянчо С., по най-бързия начин да отстрани контейнерите и отпадъците от пътното платно и предприетото пътуване.

Обстоятелствата, при които е извършено нарушението, описани както в акта за установено административно нарушение, така и в издаденото въз основа на него наказателно постановление, изцяло са потвърдени от свидетели, става ясно от решението на съдия Маргарита Алексиева. То подлежи на обжалване пред Административен съд – Кюстендил.