Районна прокуратура: Непълнолетният Хр. Георгиев, намушкал с нож 46-год. жена от Дупница, остава в ареста за 72 ч, открадна й чанта с 200 лв. и телефон

Непълнолетният Хр. Георгиев е задържан за срок до 72 часа за извършен от него грабеж – престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Дупница, съобщиха от държавното обвинение.

„Около 22 ч. на 02.02.2018 г. в къща в гр. Дупница Георгиев чрез употреба на сила отнел чужди движими вещи – дамска чантичка с парична сума в размер на 200 лева и мобилен телефон марка „Самсунг“. Той нанесъл на пострадалото лице удари с ръце по главата и тялото, както и наранявания с нож в областта на врата. Извършителят на престъплението е бил установен вследствие на извършените оперативно-издирвателни мероприятия”, уведомиха от прокуратурата.

Припомняме, че кървавият екшън се бе разиграл в Горна махала късно вечерта в петък. 15-годишният нападател бе ограбил 46-годишната жена, която работи в „Актавис”. Нападателят бе проникнал чрез взлом в жилището на жертвата, нанесъл й е побой и наранявания с нож. След сигнализирането на полицията са предприети незабавни издирвателни действия, медицински екип е оказал първа помощ на жертвата, тя е настанена за лечение в столично здравно заведение с опасност за живота. Георгиев е арестуван в събота. След престъплението, което извършил, той заключил потърпевшата жена в дома й, прибрал се в Гиздова махала, където живее, и се скрил на тавана на къщата си. Дошлите полицаи и медици разбили вратата, за да помогнат на жената. Тя е спасена благодарение на обаждане от съседка на тел. 112.