10 роми от Дупница опустошиха изолация за 1500 лв. на бл. 1 в жк „Бистрица”, шефовете: Изхвърлихме ги за некадърност, те си отмъстиха 

 

След вихрушката през уикенда стиропор от блока затрупа съседния бл. 2, фирмата изпълнител: Ще почистим

В подписка 62 семейства декларираха пред общината, че искат ние да продължим ремонта, изпълняваме всякакви желания на хората от блока, общите части стават като в 5-звезден хотел

Роми от Дупница, наети да санират бл. 1 в жк „Бистрица”, разрушиха част от изолацията на блока в луда ярост, тъй като били изхвърлени от шефовете си заради некачествена работа.

Входовете са затрупан с изрезки, които валят и около паркираните автомобили.

10 души от къртачите на санировката са дадени в полицията. Този шокиращ факт изскочи, след като жители на съседния бл. 2 в жк „Бистрица” се оплакаха, че след ураганния вятър, който вилня в страната през уикенда, пространството пред сградата е осеяно с парчета стиропор от блок №1.

Те ни изпратиха и снимки, на които се вижда, че един от входовете е затрупан с изрезки, които се валят и около паркираните автомобили. Веднага се свързахме за коментар с фирмата, която осъществява ремонта на бл. №1.

„Това са форсмажорни обстоятелства, ние няма как да спрем вятъра, няма ограждение, което да спре лекият стиропор да отлети при тези ураганни пориви, които имахме. Обещаваме, че ще почистим всичко”, заявиха от ръководството на фирмата. По думите им парчетата са от стиропора, компрометиран от техни вече бивши работници.

„Имахме група работници от десетина роми от Дупница, но не бяхме доволни от работата им. Затова ги освободихме. За отмъщение те повредиха вече монтиран по стените на блока стиропор. Оценяваме щетите на около 1500 лв. Извикахме и полиция, пуснахме и жалба. От полицията ни казаха, че случаят бил от гражданско-правен интерес, а това си е противоправно увреждане на чуждо имущество”, съобщават от ръководството на фирмата.

В момента над финалната част от ремонта на този блок се труди група от около 10 човека, а живеещите в сградата 62 семейства им гласували пълно доверие.

„Всяко семейство се подписа в наша подкрепа в подписка, заявявайки, че те желаят ние да продължим работата си. Подписката е внесена в общината. Хората, които обитават завършената част от сградата, вече усещат промяната и са доволни. Мога да кажа, че сме угодили и на най-капризните жители на блока. Обещали сме им общите части да станат като в петзвезден хотел. Два от входовете вече са готови, остават съвсем дребни неща за отстраняване.

Ако времето не се влоши, тъй като не може да работим при минус 15, се надяваме в най-скоро време да сме готови. Имахме доста трудности заради забавените плащания от страна на общината и в момента имаме плащания, но чакаме общината да ни преведе пари”, увериха още от фирмата.