Стефан Шарлопов почина в съня си, погребват го в четвъртък, приживе обяви: Успехът е труд, постоянство и амбиция!

Стефан Шарлопов

Бизнесменът издъхнал след кратко заболяване от грип?

Хотелиерът предложил брак на бременната Бояна пред 100 свидетели, учил децата си, че човещината е по-важна от парите

 

Бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели „Шарлопов комплекс“, е починал тази нощ в съня си. Поклонението пред тленните останки на бизнесмена Стефан Шарлопов ще бъде в София в четвъртък от 12 ч. в църквата “Св. София”, съобщиха от семейството. Внезапната му смърт потресе близки и приятели, тъй като той е бил в добро здраве, не се е оплаквал от нищо и е полагал усилия да живее здравословно, според близки до семейството.

Стефан и Бояна

Въпреки това се появиха информации, че той е боледувал от грип. Бизнесменът е известен патриот и родолюбец и бе един от най-големите спонсори на фестивала на народната носия в Жеравна. Той е баща на пет деца и управляваше огромна по мащаби империя.
Стефан Шарлопов е роден на 14 октомври 1962 г. в Бургас.
Той е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Съболезнования изказа и министърът на туризма Николина Ангелкова. „Разделяме се с човек, отдал много идеи и сили за устойчивото развитие на българския туризъм и СПА индустрията. Аз и моят екип губим не само прекрасен партньор и приятел, но и един от най-сериозните предприемачи и инвеститори в отрасъла”, казва Ангелкова за бизнесмена. По думите й името на Стефан Шарлопов ще остане завинаги свързано с демократичните ценности и е пример за неговите колеги с големия му патриотизъм и непримирим бизнес дух. Шарлопов винаги е взимал участие във всички важни теми, свързани с туризма в родината ни. Ангажираността му бе доказана и чрез присъствието му в парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, където бе гласуван Законът за туризма. По време на заседанието той отново апелира към колегите си за обединяване на бранша и за създаване на туристическа камара. В едно от последните си интервюта великият българин заявява: „Нито веднъж не съм отишъл на гроба на дядо ми Георги, защото вярвам, че е някъде около мен и не е там, на гробищата. Той ме е научил на основните житейски правила като например: Сине, където и да отидеш, работа да вършиш!”

Преди да започне да печели пари, Стефан Шарлопов бил журналист като баща си, пише „Блиц”. Преди промените напуснали Бургас в посока София. „От него наследих дар словото. Работих в 3 вестника – „Девети септември”, „Вечерни новини” и „Кооперативно село”. Написах и една книга, за която получих хонорар от 2500 лева. Много малко! Отсякох на баща си, че приключвам с журналистиката”, разказваше за прощъпулника си в бизнеса Шарлопов. Започнал да прави културните програми в ресторант в Панчарево и чак след това се захванал с търговия.  Чрез веригата си хотели Шарлопов се превръща в един от най-успешните хотелиери в страната. Преди около 16 години в едно от предприятията на милионера работа започнала Бояна Кехайова – по професия микробиолог. „Първата ни среща беше по служба. Аз винаги съм мислела, че човека, с когото ще създам семейство и ще си изкарам старините, ще го позная от първия поглед”, спомня си госпожата на милионера. След първата среща обаче не последвало нищо, тъй като тогава Шарлопов имал семейство. „Когато я видях, ми направи силно впечатление, но само толкова. След известно време във фирмата направихме конкурс за мис. Пристигнах в последния момент, точно преди да бъде обявена победителката. Излязох на сцената и връчих короната на… Бояна – бъдещата ми съпруга”, спомня си за началото на любовта им бизнесменът. Няколко месеца по-късно Шарлопов се развел с първата си жена. Стефан в крайна сметка успял да спечели Бояна. Бояна вече била бременна с второто им дете, когато на 31 декември хотелиерът й предложил пред близо 100 души свидетели. Бил подготвен и за отговор „да” – уредил поп да ги венчае няколко часа по-късно, на 1 януари в 18 ч. вечерта. Близо година по-късно сключили и граждански брак, а няколко месеца след това организирали и тържеството за приятели. Най-малките членове на сем. Шарлопови са разнояйчните близнаци Илия и Георги, които наесен ще навършат 6 години. Двамата имат само минута разлика. Всичките наследници на Шарлопов са кръстени в църквата в Пампорово, и то на една и съща дата – 15 август, когато е денят на Голяма Богородица. Макар баща им да разполага с милиони в банковите си сметки, децата му са научени, че не парите са най-важното нещо на света. „Уча ги, че по-важни са човешките отношения. Аз съм на мнение, че когато парите се издигат на пиедестал, те могат да унищожат всичко – семейството, децата, щастието. Децата ми дори нямат кредитни карти. Средната ми дъщеря получава по 2 лв. на ден. Най-голямата Ева завърши бизнес администрация и когато стана на 23, й казах: „Виж сега, моето момиче, имаш два пътя пред себе си – или си живееш живота по дискотеките, или влизаш в бизнеса ми. Ако избереш първия – можеш да разчиташ на не повече от 400 лв. на месец от мен. Избра втория – сега управлява хотела ми в Германия”, гордее се с децата си Шарлопов. Мир на праха му…