Йоана Стойкова от Гоце Делчев вдига къща за гости в Огняново, бизнесмените Йордан Павлов и Бисер Чепелов правят цехове за дърва в Гърмен

Минка Капитанова

Кметът Минка Капитанова одобри изработването на трите ПУП-а

Наплив от инвеститори отчетоха от община Гърмен. Със заповеди на кмета Минка Капитанова са одобрени изработването на три ПУП-а. Два от тях са за цехове за преработка на дървен материал и една къща за гости с ресторант. И трите инвестиционни начинания се очаква да набират работници и специалисти от община Гърмен, където безработицата продължава да е висока.

Дърводелски цех в района на кв. 56 в Гърмен иска да строи дружеството „Пади 2017” ЕООД. Седалището на дружеството, кандидат-инвеститор е с. Брестник – Пловдивска област, а управител е Йордан Димитров Павлов.

„Бави Транс“ ЕООД иска разрешение за изработване на ПУП в местността Манолето от землището на село Гърмен. Собственикът на дружеството Бисер Альошев Чепелов иска разрешение за изработване на подробен устройствен план, с който да бъде променено предназначението на инвестиционното му намерение  от „Складова база, търговски обект и гаражи” в за „Цех за първична преработка на дървен материал, складова база и търговски обект“.

Със заповед

 

484 от 29.12.2017 год., и на основание на чл.44 ал.1 т.13.и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, разрешение за изработванено на комплексен проект за инвестиционна инициатива е било дадено и на Йоанна Крумова Стойкова от Гоце Делчев да вдигне къща за гости и заведение за обществено хранене в поземлен имот в кв. 68 по плана на курорт Огняновски минерални бани в с. Огняново.