С благотворителен концерт в Петрич събират пари за първия медицински робот, помага на пациенти с паркинсон, склероза, детска церебрална парализа

Медицинският робот

В събитието ще участват певците Нели Андреева, Васил Чапанов, фолклорна формация ”Хераклея” и др.

 

Пореден благотворителен концерт за закупуване на първия медицински робот за цялостна рехабилитция в България „Локомат“ правят в община Петрич.

Певицата Нели Андреева

Специалното участие в концерта ще имат Вокално студио ”Нуша” и солистката Нели Андреева. „С д-р Анелия Хохвартер от Виена се запознахме, когато тя стартира своята кампания за набиране на средства за закупуване на медицинския робот. С ентусиазъм я подкрепих, с нея нещата се случват лесно и крилато. Музикалното ни участие е нашата музикална лепта към каузата. За концерта на 28.2.2018 г. сме предвидили специална фолклорна програма с емблематични наши фолклорни песни, а също и песни, съобразени с традициите на Пиринския край”, разказа Нели Андреева. Преди концерта е предвидена презентация на книгата „Пътуване” на д-р Анелия Хохвартер. В благотворителния концерт ще участват още Васил Чапанов с незабравимите песни на Емил Димитров, Фолклорна формация ”Хераклея”, Танцов състав ”Гергьовче”, Детският танцов и фолклорен състав „Пролет”, Народно читалище ”Братя Миладинови-1914 г.” – Петрич. Водещ ще е журналистката Ива Дойчинова. Всички приходи от концерта и продажбите на книгата ще бъдат предоставени на благотворителната кампания. Лечението и рехабилитацията с робота са насочени към пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора, болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново.