Достойно представяне на тримата кюстендилски състезатели на Европейското по снукър под 18 години

Дейвид, Жан и Виктор (от дясно наляво)

 

Дейвид Давидков и Жан Лашуман преодоляха своите групи, Жан стигна и до 1/16-финалите

Трима българи преминаха груповата фаза на Европейското първенство по снукър в София за играчи под 18-годишна възраст, а двама стигнаха до 1/16-финалите. Сред тях са и двама състезатели на Снукър Мастърс клуб Кюстендил- Жан Лашуман и Дейвид Давидков, а Виктор Илиев бе другият ни представител.

17-годишният Жан Лаушман се нареди на второ място в група F, с 2 победи в 3 мача и фреймова разлика 6:3. На 1/32-финалите софиянецът се наложи над Артюрс Кенгис с 3:1, но на 1/16-финалите отстъпи на Ший Моор 0:3 фрейма и в крайното класиране остана 17- ти.

Кюстендилският талант Дейвид Давидков също се нареди втори в група R, с 2 победи в 3 мача и фреймова разлика 7:5. На 1/24-финалите  15- годишната снукър надежда отстъпи пред Сибрен Соколовски с 0:3 и зае 33-то място в генералното класиране от 84 участници.

Кюстендилската школа по снукър имаше още един представител на Европейското първенство. Даниел Младенов се поддаде на напрежението и не успя да разкрие пълния си потенциал, което му отреди четвъртото място в група V.

Тримата възпитаници на Снукър Мастърс клуб Кюстендил ще бъдат част и от Европейското до 21 години, което тече в момента, а техният наставник Юлиян Петров сподели, че очаква те да са се отърсили от напрежението и да покажат добри игри на зеленото сукно.