Ремонтните дейности в Мелник на финала, общината в Сандански доизгради рушащата се подпорна стена на реката

Кирил Котев

 

Преди ремонта и полагането на паважна настилка търговската  улица бе покрита с пясък и кал, почистен е и изкуственият канал

Най-малкият град е в трескава подготовка за фестивала „Златен грозд”

Ремонтните дейности в град Мелник приключват, като подготовката за фестивала „Златен грожд” е трескава, съобщиха от общинската администрация на кмета на Сандански Кирил Котев.

Мелник и тази година ще посрещне гости от цяла България на 7-ото издание на фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд“. Приключва ремонтът на една от основните улици в град Мелник, минаваща по дължината на културно-историческия резерват. Бе изцяло почистен и изкуственият канал в града.

Преди ремонта и полагането на паважна настилка улицата бе покрита с пясък и кал. Община Сандански освен с ремонтните дейности по основната търговска улица в Мелник доизгради и подпорната стена на реката, която бе опасно рушаща се. Целият град се озеленява и подготвя да бъде домакин на фестивала. Местните жители също активно се включиха в подготовката на градчето да посрещне своите гости. В продължение на три седмици в град Мелник кипят усилени ремонти, за да реализира община Сандански инвестицията в срок и най-малкият град в България да приюти под своите уникални пясъчни пирамиди празнуващите на „Златен грозд“ – 10 и 11 февруари, 11,00 ч.