Разследват инцидента със сина на транспортния министър Московски в Боровец като смърт по непредпазливост

 

Националната следствена служба поема случая, извършени са 5 огледа на местопроизшествието, разпитани са 7 свидетели

Националната следствена служба разследва инцидента с моторна шейна в курорта Боровец, при който загина синът на транспортния министър Ивайло Московски, съобщиха за „Вяра” от прокуратурата на Република България. От обвинението допълват, че досъдебното производство е за причинена по непредпазливост смърт на Кристиян Ивайлов Московски – престъпление по чл.122 ал.1 от Наказателния кодекс (който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години).
Разследването е по случая е образувано още на 2 февруари, в деня на злополучната трагедия, отнела живота на 4-годишното момченце. Разследващ полицай от ОД МВР – София е направил оглед на местопроизшествието – землището на курортен комплекс Боровец, област София.
Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура – София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство, пишат от държавното обвинение.
В хода на производството са извършени пет огледа на местопроизшествието, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от КАТ при ОДМВР – София, според официалното събощение от прокуратурата.
По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни, заключават от прокуратурата.
Към момента версията за смъртта на Кристиян е сведена до: неравност на трасето, по която е минала моторната шейна на Московски, на която се е возело малкото дете.