Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на традиционния празник на виното в село Делчево. Празникът се организира от община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан. Тази година той ще се проведе на 10 и 11 февруари 2018 г. (събота и неделя), съобщиха от администрацията на кмета Владимир Москов.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия ще бъде на 10 февруари (събота) в село Делчево, когато ще се проведе дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии. Тя ще бъде от 14.00 часа в Делчовския хан.
Най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото.
На 11 февруари (неделя) от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността Баира. В него заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов ще се включи и вицепрезидентът Илияна Йотова.
В 11.00 часа на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев, фолклорни състави от селата Баничан, Брезница и Абланица, както и оркестър „Неврокоп“ с ръководител Петър Воденов. Както винаги, на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника.