Племенницата на полицейския шеф Елиан Стамболийски – Никол от Кюстендил, започна работа като спортен репортер

Първото интервю с президента на БФ по художествена гимнастика Илияна Раева

22-годишната студентка е многократна медалистка в държавни първенства по лека атлетика

 

22-годишната лекоатлетка и племенница на директора на ОДМВР – Кюстендил Елиан Стамболийски – Никол, е новото попълнение в спортния отдел на национална телевизия.

Елиан Стамболийски

Никол окачи професионалните си шпайкове. Бойното й кръщение на новото поприще бе репортаж за първото контролно състезание на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика на страната и интервю с президента на родната федерация Илияна Раева. Никол е спринтьорка, шампионка и многократна медалистка в държавни първенства.

Кюстендилската лекоатлетка стана „Спортен талант на публиката“

Започва да се занимава с лека атлетика в клуб “Пауталия” при Вергил Атанасов. По-късно тя преминава в клуб „Цвети Кирилова“, където печели не един и два медала. През 2014 г. завършва средното си образование в Природоматематическа гимназия “Проф. Емануил Иванов”, а с визията си на манекенка и красивата елегантна рокля грабва погледите на кюстендилци на абитуриентския си бал.

На абитуриентския си бал с приятеля си Иво

В момента тя е студентка последна година в УНСС, специалност администрация и управление, и се оттегли от активна спортна дейност. Участва на състезания по лека атлетика единствено от името на учебното заведение, за което отново носи отличия.

Близки и приятели приеха с радост новото амплоа на Никол. Една от тях е и бившата й треньорка Цветелина Кирилова, която заяви, че е горда с постигнатото от нея и вярва, че Никол ще се утвърди в спортната журналистика.