Пернишката „Нивел Строй” смени 900 м водопровод в жк „Бистрица” в Дупница

Фирмата е сменила цялостно и частично водопроводите на няколко улици в комплекса.

На мястото на старите азбестово-циментови тръби са положени съвременни полиетиленови, направени са и 300 м водопроводни сградни отклонения

Изпълняваме проекта на общината според всички технологични изисквания и в график, казаха от дружеството

900 метра полиетиленови тръби и около 300 метра водопроводни сградни отклонения са положили от „Нивел Строй” ООД- Перник в дупнишкия жилищен комплекс „Бистрица”, където фирмата сменя ВиК мрежа по проекта, спечелен от община Дупница.

Подменен е участък от водопровода на ул. „Жива вода” до кръстовището с ул. „Асен Меджидиев” (мястото, където ще се сменя и канализацията). Цялостно е сменен водопроводът на улиците „Милин камък”, „Оструган”, „Драган Овчаров” и  „Черни връх”, както и отсечката от ул. „Черни връх” до ул. „Патриарх Евтимий”. „Извършихме цялостна подмяна на азбестово-циментови тръби с полиетиленови. След полагането на тръбите е изпитано налягането и са дезинфекцирани.

Поставени са необходимите кранове. Монтирани са пожарните хидранти, на всички сградни отклонения са поставени тротоарни спирателни кранове. Проектът се изпълнява според всички технологични изисквания и в график. Строително-монтажните работи бяха извършени до средата на декември миналата година, когато времето позволяваше”, обясниха от ръководството на дружеството. Ангажирани са между 7 и 12 работници от Дупница, Перник и Брезник. Работата продължава.

Както сме писали, „Нивел Строй” ООД спечели обществената поръчка за извършване на строително-монтажни дейности за изграждане на ВиК мрежа в жк „Бистрица”, проведена от община Дупница. „Нивел Строй” ООД бе предпочетена от провеждащите процедурата, в която участваха общо 12 фирми, след като бе получила най-висока комплексна оценка (технически показатели и предложена цена). Поръчката предвижда изграждането на 5993 метра ВиК мрежа в най-големия жилищен квартал в града. Както е известно, този проект е сред най-мащабните за общината заедно с проекта за интегриран градски транспорт.