Лиляна Павлова, Цветелина Бориславова, Тодор Батков, Соломон Паси… дойдоха на поклонението, Евгения Банева през сълзи: Живееше здравословно, загубата е непреодолима

Опечалените чуха гласа на бизнесмена, който заръча: Важно е след теб да останат неща, които да покажат какъв човек си бил

 

Бизнесменът Стефан Шарлопов, който почина в понеделник, бе изпратен в последния му земен път с една от любимите му народни песни – „Петко льо, капитанине“.


Тя бе изпълнена от 11 гайдари от оркестъра „100 каба гайди“ от Смолян. Поклонението пред тленните останки на Шарлопов премина в столичната църква „Света София“, където дойдоха стотици да си вземат последно сбогом с бизнесмена. На поклонението дойдоха министър Лиляна Павлова, Цветелина Бориславова, Тодор Батков, Соломон Паси с жена си Гергана, Огнян Донев, Васил Петров, депутатът от БСП Петър Кънев, рапърът 100 кила, представители на туристическия бранш, целият ансамбъл „Българе“ с ръководител Христо Димитров. Всички оставят венци и техният брой е вече над 150.

Евгения и Николай Баневи заявиха, че са били много близки с Шарлопов и недоумяват защо му се е случила тази смърт без време, при положение че е живеел природосъобразно. „Лятото, когато ходехме на „Созополис“, сутрин той първо тичаше и после всичко останало. Много здравословно живееше. Загубата е непреодолима“, заяви Банева през сълзи.

Соломон Паси каза, че със Стефан Шарлопов са заедно от началото на прехода, когато заедно основават Атлантическия клуб. „Той беше добър човек и пример за това, че когато човек има цели и мечти, може да ги осъществява в България“, заяви пред камерата на ПИК административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, който поднесе венци от партията. По думите на бизнесмени и представители на туристическия бранш Шарлопов е бил сред най-светлите представители на бизнеса у нас и е живял като родолюбец, който е помагал на всички. По-късто беше погребан в Созопол.

В края на църковната служба от тонколона прозвуча гласът на самия Шарлопов, който казва, че е много важно след теб да останат хора и неща, които да подсказват какъв си бил и какво си направил. Известният предприемач е баща на пет деца. Той бе  председател на Българския съюз по балнеология и СПА, имаше бизнес инвестиции в Сандански, негов е хотелът „Парк хотел Пирин” в курортния град.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0