„Рилски спортист-2” с три рекорда и загуба от „Академик” (Сф) в „А” група

Самоковци (в тъмни екипи) продължават да чакат първа победа във втората шестица.

Вторият отбор на „Рилски спортист” ще запомни мача с „Академик” (Сф) от поредния кръг на „А” група. Самоковци паднаха с 87:110, въпреки че в хода на срещата успяха да поставят не един, а цели три клубни рекорда. Момчетата на Борислав Трифонов допуснаха само 15 грешки за 40 минути игра, реализираха 87 пункта – връх в представянето им от началото на кампанията, а освен това мушнаха цели 10 тройки. И трите постижения обаче се оказаха недостатъчни за победата и в крайна сметка Мирослав Васов и компания допуснаха третата си загуба в три мача.
Домакините решиха нещата в своя полза още до почивката, като авансът им достигна 25 точки – 62:37. Впечатляващото бе, че „червените” се скъсаха да вкарват от далечно разстояние, постигайки 58 % успеваемост.
Миро Васов отново бе познатият лидер на „Рилски спортист”. 19-годишният състезател изпъкна с 26 точки, 6 борби и 3 асистенции. 12 т. добави Кристиян Колев, а резервата Виктор Глухаров изигра едва втория си двубой със синята фланелка. Това обаче не му попречи да впечатли зрителите в Спортния комплекс в Правец със 7 пункта.
Надеждата на самоковци за първи успех във втората шестица са свързани с домакинството на „Видабаскет” в неделя (11 февруари). Дуелът в „Арена Самоков” е с начален час 17,00.