Биатлонистката Даниела Кадева от Банско се щракна за късмет с талисманчето на зимните игри в Пьонгчанг

 

Югозападът стиска палци на самоковците Владимир Зографски, Валентин Цинзов, Красимир Анев, Йордан Чучуганов от Сапарева баня и на съгражданина на Кадева Михаил Клечеров

Красавицата в отбора по биатлон на България – банскалийката Даниела Кадева, се щракна за късмет с бялото тигърче, талисманче на зимните игри. Тя и съотборникът й от ски клуб “Банско” Михаил Клечеров взеха участие в днешния старт на Олимпийските игри в Пьонгчанг.
Двамата ще представят Банско в олимпийските стартове на биатлона. Те заедно с Димитър Парталов и Дафинка Коева са банскалиите, които взеха пълно участие в олимпийската подготовка на националния отбор по биатлон. Треньорът на четиримата национали Георги Джолев и ски клуб “Банско” благодарят на кмета Георги Икономов и на ръководството на община Банско за финансовата и морална подкрепа.

Сноубордистът Радослав Янков развя българското знаме на церемонията в Пьонгчанг, която впечатли с феерия от звук, светлина и послания за мир на планетата, отправени от организаторите

Част от българския отбор са и самоковците Владимир Зографски, който ще вземе участие в състезанията по ски скокове, Валентин Цинзов (ски бягане), Красимир Анев (биатлон) и Йордан Чучуганов (ски бягане) от Сапарева баня.