Един от най-големите играчи на „Марек Юнион-Ивкони“ отново облече екипа на клуба. Македонският разпределител Георги Георгиев, който стана 4 пъти поред шампион с дупничани, си направи селфи с екипа, който получи като подарък от бившия си клуб. Георгиев прави фурор в Турция с „Малие Пиянго“ и след броени дни ще се изправи срещу „Монтана“ в европейския клубен турнир „Чалъндж“.

„Георги винаги казваше, че „Марек” трябва да е номер 1 в България и затова му изпратихме този номер по дупничанин, който бе на мача от евротурнирите преди седмица с негово участие“, уточниха от клуба.

Не закъсня и реакцията на 24-годишният плеймейкър, който е един от малкото играчи позволил си да откаже оферта на „Тренто“ в силните им години. Към Георги не липсват отсега оферти от водещите клубове в Турция, Полша и Италия, но бъдещето му ще стане ясно през лятото. Той сподели, че редовно следи изявите на „Марек „и подържа връзка с момчетата от отбора. „Тази година отборът е млад, но и ние преди да станем 4 пъти шампиони бяхме така. Момчетата имат качества и талант, но най-важното е, че получават възможност да играят и трупат опит. Първата година в Дупница станахме 6-и, а аз бях на 16 години, но след това видяхте, че бяхме номер 1 в България. Обявяваха ни за некадърни, за слабаци, ама вижте какви кариери направиха и Димата Бахов и Тошо Вълчев. Задължително момчетата трябва сами да се развиват с индивидуални допълнителни тренировки, за да направят хубави трансфери в чужбина. Без труд и тренировки, няма как да стане. Мястото на „Марек” е първото и съм убеден, че до две години отново ще бъде там – на върха“, заяви пред zadupnitsa.com македонският национал.

„Пожелавам успех в плейофите на отбора и моето послание към тях е само едно: Трудете се, тренирайте, играйте със сърце на игрището, но преди всичко си повярвайте, че можете“, пожела любимецът на дупнишките фенове.

„Марек Юнион-Ивкони“ играе днес в Перник в пореден кръг от шампионата на Суперлигата. Двубоят е от значение за домакините, които само при успех ще си гарантират мястото в елита и догодина. За дупничани срещата е само за статистиката, тъй като са твърдо на 8-ото място и с теоретични шансове да се изкачат до 7-ата позиция.

1 коментар

Comments are closed.