„Балкан” взе дербито с „Рилски спортист” – 83:78, запази върха в НБЛ, самоковци остават втори

Двата тима спретнаха здрав мач за радост на зрителите в „Арена Ботевград”.

Мачът бе изключително равностоен, победителят бе решен едва в заключителните 2 минути на срещата

 

Отупалият „Левски Лукойл” с 23 точки преди седмица тим на „Балкан” показа по-здрави нерви и катурна и „Рилски спортист” в дербито на 16-ия кръг на НБЛ. С 13-ата си победа от 16 мача ботевградчани запазиха лидерската си позиция с актив от 29 точки. Самоковци пък остават втори в класирането с 27 т., колкото имат „сините” и „Академик” (Пд).

Мачът в Ботевград бе изключително равностоен и победителят бе решен едва в заключителните 2 минути на срещата. В началото на последната четвърт „зелените” дръпнаха с 8 точки, преди серия от 10:0 да изведе „Рилецо” с едни гърди напред. Подкрепяни от многобройната си публика, домакините отново се вдигнаха на щурм и с малка доза късмет съумяха да стигнат до успеха.

Най-резултатен за балканци бе сърбинът Игор Кесар с 18 точки, докато за „скиорите” над всички бе Травис Телър с дабъл-дабъл от 18 пункта и 10 борби.

“Очакванията ми за истинско дерби се оправдаха, беше доста изнервен мач. Сами се бихме с непредизвикани технически грешки през първото полувреме. В последните минути пък имахме някои прибързани нападения. Рискувахме със стрелби от далечно разстояние, но за съжаление те не бяха успешни. Домакините пък успяха да вкарат и това им даде самочувствие. Когато мачът се решава с малко точки накрая, всяко подобно действие има своето отражение. Смятам, че през по-голямата част от срещата играхме добре, просто малките неща в края ни лишиха от успеха”, анализира след сблъсъка в „Арена Ботевград” наставникът на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров.