Кметът Красимир Герчев повери снегопочистването в Разложко на 5 местни фирми, поръчката е за общо 108 307 лв. без ДДС

Красимир Герчев

Кметът на Разлог Красимир Герчев даде на местни фирми снегопочистването в общината. Управата в планинското градче е оставила борбата със снега и преспите на пет фирми, като масрафът по договорите възлиза общо на 108 307,57 лв. без ДДС.

С най-голямата поръчка на стойност 49 549 лв. без ДДС се е заела фирма „Йорови” ЕООД на Христо Йоров. Машините на Йоров ще се грижат за пътя по направлението Предела-Банско, Разлог- кантон РПС и BLG1214 /II-19-п.к.II-84- Разлог в населено място гр. Разлог – разделен на 7 района. Както и за снегопочистването в село Баня пътя Якоруда – Разлог – Баня, което ще струва 8021,50 лв. без ДДС.

Строителна къща „Бела Ица” ЕООД на Тодор Василев пък се е преборила да действа по трасетата Белица-Граница общ. (Белица-Разлог)-Долно Драглище; Долно Драглище-Горно Драглище-Добърско, което ще струва 11 271 лв. без ДДС и почистването на пътя Елешница -Граница общ. (Белица-Разлог)-Палатик-Черешово за 6847,60 лв. без ДДС.

Списъка с фирмите, които ще чистят в общината, допълва фирма „Конима” ЕООД на Костадин Манов, който ще работи за проходимостта по трасетата Предела – Разлог /- м. Кулиното; Предела – Банско /- м.Круше – /, х.Предела-Предела/ – м. Паланковото – м.Шипоко; х. Предела – Предела/ м. Сулището, което ще струва на общината 18 292 лв. без ДДС.

По направлението Разлог-Годлево; п.к. II-84-Годлево/-депо ТБО; Разлог – Годлево ще е „Перивол” ЕООД на Марин Катранджиев, а поръчката е на стойност 6688,90 лв. без ДДС.

ЕТ „Лъки Кирил Кирилов” пък ще прибере 7637,57 лв. без ДДС, за да се грижи за снегопочистване на път Разлог-Бачево; Бачево – мах. Ръждавец; Разлог-Бачево-м.Катарино.

Все още не е избран изпълнител на поръчката за трасето Предела – Разлог – м.Бетоловото; Разлог – м. Бетоловото – м.Кьошката; Предела – Разлог – хот. к-с „Катарино”.

Иначе договорите за поръчката за зимното почистване в общината са подписани на 18 декември, а ангажиментът на избраните фирми изпълнители ще продължи до 31 март тази година.

Според спуснати от екипа на кмета Герчев изисквания те се нагърбват с подобряване състоянието на пътната инфраструктура при зимни условия, създаване на условия за по-бързото и сигурно придвижване при зимни условия.
Фирмите ще трябва да осигурят необходимата проходимост по всички артерии, както и достъп до всички институции, обслужващи ежедневно населението – здравни и учебни заведения, квартални търговски обекти, общински и държавни служби и др. Подобряване на организацията на движение и повишаване безопасността на пътуващите.

За всички обявени трасета са подадени по една оферта (съответно от фирмата победител) и покриват на 100% прогнозните стойности, зададени от община Разлог.

Общата стойност на обществената поръчка заедно с невъзложеното трасе е 118 806,46 лв. без ДДС.