Съдят перничаните Димитър и Пламен за разпространение на дрога

Двама перничани застават пред правосъдието за разпространение и притежаване на наркотични вещества, съобщиха от полицията.

В края на месец ноември м.г. служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР проверили 36-годишния Д.Р. с постоянен адрес в столицата. У него криминалистите намерили и иззели около 10 грама марихуана. От жилище, обитавано от мъжа на улица „Струма“ в областния град, били конфискувани над 17 грама марихуана. Димитър Р. е познат на органите на реда с притежаване и разпространение на дрога. За подобно престъпление е осъждан с влязла в сила присъда. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

28-годишният Пламен И. от пернишкия квартал „Църква“ ще бъде съден за притежаване на наркотици. Мъжът бил проверен в края на месец юни миналата година, когато от него били иззети над половин грам марихуана и 1,65 г амфетамин. Привлечен е като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение  „подписка“.

Работата по двата случая продължава.