“Рилски спортист-2” изпусна “Видабаскет” в голяма драма в „Арена Самоков” – 80:82

Домакините (в светли екипи) нямаха късмет в края на мача

Много близо до първия си успех във втората шестица на “А” група бе дубълът на “Рилски спортист”. „Скиорите” паднаха с минималното 80:82 при домакинството си на “Видабаскет” и останаха на дъното в подреждането с 4 поражения от 4 мача.  Гостите пък вече са трети с 2 победи и 1 загуба.

Самоковци започнаха нервно двубоя, а и капитанът Мирослав Васов се наложи да излезе от игра, за да получи медицинска помощ. Всичко това се отрази на резултата и видинчани дръпнаха с двуцифрен аванс още в първите минути. Силна серия от 7:0 обаче върна представителите на рилския град в срещата и в края на полувремето изоставането им бе от едва 4 пункта – 16:20. Постепенно момчетата на Борислав Трифонов започнаха да играят по-агресивно в защита. Това обаче имаше и негативен ефект, тъй като Виктор Глухаров и Кристиян Колев натрупаха по 5 лични нарушения и пропуснаха решителните мигове на двубоя. Все пак с тройка на вездесъщия Миро Васов „Рилски” поведе със 74:73. Последва обясним необясним срив в отбора и самоковци отново останаха без победа.

Мирослав Васов отново бе познатият лидер на отбора с респектиращите 31 точки. Юношеският национал Васил Попов реализира 14 т., а Кристиян Колев добави 13 пункта. Калоян Стоянов също постигна рекорден личен резултат. 18-годишният младок изпъкна с неочакван “дабъл-дабъл” от 13 асистенции и 10 борби.