Бащата на арестувания Мюлер Дунавски – Васил: В РПУ – Ихтиман, ни пребиха от бой, не сме нападали полицаи

Мюлер Дунавски

Вицепремиреът Каракачанов: Твърдо съм зад полицията в Ихтиман

Арестуваният нарушител с мерцедес Мюлер Дунавски остава в ареста на Ихтиман, но баща му вече е на свобода. Първо синът оказал съпротива срещу полицейски служител.

Бащата пък е обвинен, че по същото време, когато синът му е нападал полицая, на ул. “Дунав” също дърпал за униформата служител на реда, скъсал пагоните и джоба му и му нанесъл удар в лицето. Целта била да спре полицаите, които проверявали сина му. Пред Нова тв бащата Васил Раденков отсече, че синът му не е опасен човек, нито е престъпник.

Красимир Каракачанов

“Ние не сме нападали полицаите, това не е вярно, те каквото искат, това правят. Аз съм си бил в къщата, по едно време чух, че хората викат и се карат. Излязох, един полицай ме блъсна, каза, че няма работа с мен, а с Мюлер. Синът ми се е уплашил, аз казах на един от полицаите, че лично ще го заведа. В РПУ – Ихтиман, ни пребиха от бой, самата истина казвам. Ходих в “Пирогов”, исках рентгенова снимка, защото ме боли много”, коментира Васил Раденков.

Aлександър Методиев

“Имам си доказателство какво се е случило с мен в районното управление, изгасиха лампата и ме биха на фенерче, в европейските страни така ли се държат с жените!?”, оплака се и майката на Мюлер.

Същевременно стана ясно, че 65-годишният мъж, който почина в ромската махала в Ихтиман, докато там течеше полицейска акция, е получил инфаркт. Жителите на махалата обвиниха полицаите, че са виновни за смъртта му, а от МВР бяха категорични, че той се е намирал на адрес, който не е бил претърсван и с него жандармеристите са имали само визуален контакт. Окръжната прокуратура в София пък започна разследване и от изготвената съдебномедицинска експертиза става ясно, че смъртта на мъжа се дължи на остро настъпила сърдечносъдова недостатъчност, развила се в резултат на миокардния реинфаркт. Същият се е развил часове преди настъпването на смъртта, уточниха от пресцентъра на прокуратурата. При огледа и аутопсията на трупа не са установени следи от травматични увреждания, които да са във връзка с настъпилата смърт.

При спецакцията в Ихтиман бяха задържани общо шестима души – четирима оперативно интересни и баща и син, нападнали полицаи предишния ден.
Красимир Каракачанов заявява, че в качеството си на заместник министър-председател по обществен ред и сигурност твърдо застава зад действията на полицията в борбата й с битовата престъпност. “Добре е не само в Ихтиман, а и навсякъде, където полицията е влязла, за да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закони и те трябва да се спазват от всички”, декларира Каракачанов.

Появиха се публикации, че бившият депутат от Самоков Ал. Методиев е бил викан да помага за потушаване на напрежението в Ихтиман, но самоковци не вярват много-много. „Едва ли с условна присъда Методиев би оказал помощ в толкова деликатна ситуация като тази в Ихтиман. Нали присъдата му бе за възпрепятстване работата на полицейски служители”, коментират в Самоков.