Младежи от Червения кръст правят кампания за Деня на влюбените

 

Кампания по повод Деня на влюбените ще се проведе в Перник по инициатива на младежи от Българския младежки червен кръст.

Кампанията ще се състои в клуб „Темелко Ненков” в ГПЧЕ „Симеон Радев”, в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” и на центъра на града. По повод кампанията ще се проведе и обучение върху темата „Превенция на ХИВ/СПИН”, което ще се състои предния ден в Центъра за самотни възрастни хора. Обучители ще бъдат Габриела Божичкова и Яна Лозанова.

В ГПЧЕ „Симеон Радев” има поставена кутия за „валентинки”, чрез която учениците могат да пращат валентинки до съучениците си, като ще им бъдат дадени на 14 февруари. В същия ден доброволци на Български младежки червен кръст – Перник ще посрещнат съучениците си с цитат, с цел всеки да се почувства обичан. Също така ще им бъдат раздадени и информационни брошури, касаещи превенцията на ХИВ/СПИН. В края на деня във видеозалата на училището ще се проведе лекция по превенция на ХИВ/СПИН.

В СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” ще се играе играта ”Линия на риска”, ще се раздават информационни брошури за превенция на ХИВ/СПИН и балони във формата на сърце.

В центъра на Перник ще има кадастрон, на който пише „За мен любовта е…”, като целта е минувачите да напишат какво значи любовта за тях, като всеки, който се включи, ще получи презерватив, информационна брошура за превецния на ХИВ/СПИН и балон с формата на сърце. Ще има също така и „Любовна поща”, като минувачите ще си взимат „валентинка” от непознат и ще пишат „валентинка” за непознат. Ако времето позволява, тази ”Любовна поща” ще бъде подвижна – един от доброволците ще я придвижва с колело или с ролери.