Кметът Паунов: Идеята за изграждане на СПА комплекс върху поделението в Кюстендил е добро намерение, но не бързаме да се радваме

Петър Паунов

Кметът Петър Паунов очаква процедурата по прехвърляне на собствеността на бившето военно поделение на община Кюстендил да бъде финализирана. Той има устна информация от областния управител, че е изпратил официално предложение до Министерския съвет, пише „Дарик”.

“Ние до момента имаме заявен инвеститорски интерес във формата на идеен проект. Надявам се, че той ще се потвърди и ще се реализира, но когато сме собственици, ще можем да влезем в пряк контакт с инвеститора. На този етап това е добро намерение, парафирано и подпечатано от конкретна компания, но понеже сме срещали и друг път подобни намерения, не бързаме да се радваме”, коментира кметът Паунов.

Както „Вяра” писа, крупен инвеститор иска да изгради мултифункционален спортно-туристически и балнеоложки комплекс на терена на бившите казарми в Кюстендил. Чрез народния представител от ГЕРБ Кирил Калфин уведомлението за инвестиционното намерение за изграждане на „Пауталия спорт и СПА ризорт” от „Международна компания за инвестиции и развитие” АД е представено на областния управител Виктор Янев. От своя страна той информира община Кюстендил.