Ива с Нерон

 

Д-р Недин: Бабата има лека рана на ръката, дебелите дрехи са я спасили, избутала е кучето, за да защити внучето си

Ива планирала да премести животното на село, в деня на инцидента то скъсало синджира си и се измъкнало на улицата, грози я глоба до 250 лв. от общината

Питбулът Нерон от Дупница се прочу в цялата страна, след като нападна и ухапа съседката си Стефанка Иванова и изплаши двете й внучета. Раните на пострадалата баба и едно от внучетата са били обработени от дежурните лекари в хирургия в общинската болница д-р Димитър Недин и д-р Йордан Никулчин.

Съседът Иван

„Тъкмо приключвахме смяната с д-р Никулчин, когато дойдоха полицаите заедно с пострадалите. От бабата разбрахме, че тя се е хвърлила да защити внучето си. Така е пострадала, при това жестоко. Дрехите й бяха разкъсани съвсем, добре че е била здраво облечена. Тя е успяла да избута кучето.

Нерон с приятелка на Ива

Ако не е била тя, детето е щяло доста да пострада. То има само малка рана в окосмената част на главата, където липсва малко тъкан, но беше страхотно уплашено, иначе раната не е нищо съществено. Кучето е впило здраво зъбите си в дясната ръка на бабата, но нищо не е засегнато на ръката й”, каза за вестник „Вяра” д-р Димитър Недин. От Спешния център казаха, че на малчугана му няма абсолютно нищо, а бабата има незначителна рана на дясната ръка. Уплахата обаче е била в големи дози.

Собственичката на питбула Ива Крумова ще бъде глобена, съобщиха от община Дупница. Тя ще плати санкция от 100 до 250 лева за неупражняване на контрол по отглеждането на кучето. До глобата се стига, след като от общината се самосезирали по случая.

„Във връзка с инцидента от снощи с нападнати дете и жена в района на жк „Развесена върба” от куче, порода питбул, тази сутрин служителите от отдел „Екология“ на община Дупница направиха проверка на собственичката на животното.

Кучето е регистрирано редовно през миналата година в община Дупница.
При направената проверка днес е съставен протокол на собственичката, както и наказателен акт съгласно Наредбата на община Дупница за домашни животни и по-специално за своенравни (питбул, териеp, бултериер), които задължително трябва да бъдат с намордници. Размерът на санкцията е от 100 до 250 лева за неупражняване на контрол по отглеждането на кучето съгласно законовите изисквания за безопасност”, съобщиха от общинския пресцентър.

Инцидентът стана в понеделник около 18,30 ч в района на Развесената върба в Дупница.

„Това куче е досадно, хапе, скача по децата, заради кучето не си говорим със собственичката”, каза Иван – съпруг на пострадалата Стефанка, която живее на ул. „Ген. Георги Тодоров” в центъра на Дупница.

 „Кучето ми не е агресивно, не мога да повярвам как се случи това. В шок съм, не зная как да се извиня на съседите ми, които пострадаха. Единствено ме успокоява фактът, че не се случи най- лошото. В събота смятахме да преместим Нерон на село. Не мога ди си простя този инцидент, искам децата да са спокойни, когато идват при баба си, но моето куче до сега не е нападало никого, не е проявявало никаква агресия.” Това каза за вестник „Вяра” Ива Крумова, собственик на четириногия.

„Отглеждах Нерон в къщата, той спеше с мен в спалнята. Заедно сме от сутрин до вечер. Той е приятел с всички мои приятели, имам снимки как си играят с Нерончо. Той не е агресивен. Дори съседката, която е нападната от Нерон, го галеше допреди месец или два и даже му е давала хляб. Но след това започна да се пази от кучето, оттогава и той започна да лае срещу нея”, разказа още Ива. Тя обяви, че Нерон има паспорт, за него са платени всички такси и има всички нужни ваксини. Ива е категорична, че кучето не е озлобявано, не са му рязани ушите или опашката и не е точно питбул. Семейството на Ива и пострадалата живеят в една къща. По думите на Ива дворовете им са отделени един от друг.

„Когато взех Нерон, той беше 3 кг, сега вече е 33, той е на година и три месеца. Прецених, че вече е голям, за да го гледам вътре. Уредихме да живее в къща с двор в едно село, в събота щяхме да го заведем. Той се нуждае от пространство. Дворът у дома е доста тесен и нямаме подходящи условия за голямо куче като него.

В понеделник той беше при мен в къщата до към 16-16,30 часа. Около 17 часа го завързах долу. На двора имаме барака, където има постелки, за да е на сухо и топло. Връзвам го на дълъг синджир, за да не е ограничен. Синджирът е здрав, не мога да си обясня как се е откъснал. Отделно от това нашата част от двора е заградена с мрежа. Час и нещо преди инцидента слязох да му оставя вода и съм сигурна, че затворих. Той е откъснал халката на синджира. Не зная как е станало, сигурна съм, че кучето беше завързано и затворено. Необяснимо ми е какво е станало.

Моето куче е виновно на 100%, не мога да си изкривя душата. Когато кучето има някаква вина, не мога да кажа, че това не е така. Поставям се на мястото на съседите и истината е, че ако беше пострадало моето дете, не зная какво щях да направя. Щях да съм още по-сурова от родителите на детенцето.

За инцидента ми съобщи дъщерята на Стефания, която има две малки дечица. Звънна ми по телефона, плачеше и каза, че кучето е нахапало майка й и че за малко е щяло да нахапе децата. После казаха, че детенцето има раничка на главичката. Исках да отида в Бърза помощ, но пред нас имаше полиция, чакаха решението на дежурния.

Не мога да си обясня защо това куче постъпи така. То се е откъснало и е излязло на улицата. Стефанка излиза от къщата с децата, кучето дошло и я нападнало. Аз не съм видяла нищо. Бях шокирана от случилото се. Като излязох на двора, видях, че Нерон е на улицата. Само го извиках Нероне, ела тука и той дойде свил уши и очите му бяха насълзени. Той разбира, че е страшно виновен, в момента е прибран вкъщи. Искаме веднага да го откараме на село, но го държим вкъщи, защото най-вероятно ще искат да го видят. Но кучето няма да остане при нас, искаме да осигурим спокойствие на съседите си, не може децата да се страхуват да идват при баба си.

И 100 извинения да направя на родителите са малко. Не зная какво да кажа. Дори и детето да не е ухапано, самият стрес е достатъчен. Този инцидент няма да мога да си го простя. Но не съм очаквала, моето куче досега не е нападало никого, не е проявявало никаква агресия.

Той сам се завива, спи на възглавница, гали се, буквално е като котка. Не е истина това, което се случи. Много хора идват в нас, като имаме гости, те се снимат с него, играят си, той идва, гушка се”, обяснява Ива и добави: „Не искам да го защитавам, той е виновен. Ако съм очаквала такова нещо, щях да го държа с намордник или най-малкото да осигуря да е някъде другаде. Само съм благодарна, че не стана нещо по-лошо. Готова съм да си понеса всички последствие от станалото. Потърсих съседите, искам да помогна с каквото мога.

От полицията ни казаха, че става въпрос за лека телесна повреда. Не зная защо навсякъде се пише, че има средна телесна повреда. Разбрах, че на баба Стефанка има рана на ръката, която е била промита в спешното.”

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0

27 КОМЕНТАРИ

 1. Като гледах репортаж по новините и раните на детето по главата просто ужас.

 2. Каква лека телесна повреда? Детето е ухапано до костта на главата! Бях в спешното в момента в който доведоха детето и чух ужасяващите писъци на всички!

 3. Евала на момичето,че поне си признава вината. Ясно казва,че не е очаквала кучето да постъпи така. Аз също гледах новините по ТВ запад. Това е голямо куче наистина. Ако беше ухапано от кучето едв ли раната на главата на детето щеше да е толкова малка.

  • Нали родителите са способни да си наранят детеца . Ако майка ти беше мъж да ли щеше да те има ?

 4. Три шева не са никак малко. Но наистина може да бъде констатирано дали кучето е блъснало детето или го е ухапало. За бабката разбрахме,че е с повърхностни рани и че и е изял якето. Собственичката да плати якето. От спешния център са казали,че е лека телесна повреда.

 5. Хора,земете и малко прочетете преди да съдите. Ако детето беше нахапано от кучето щеше да е средна телесна,а при такава момичето сега щеше да е някъде за 24-ка на топло. Да не забравяме жълтите какво пишат

  • Значи в момента трябва да сте на ясно по закон щом кучето е ухапало бабата трябва да се изчака 14 дни и след това най вероятно по съгласие на жертвате се умъртвява а тези 14 дни се чакат да не би кучето да е болно от бяс .

 6. А защо си взимате голямо куче,като казвате че нямате условия да го отглеждате?

 7. То е ясно,че сега всички ще се хвърлят срещу момичето и кучето,злодеи ше ги искарате виште че и тя е очудена и съжалиава за детето и каква баба като тази жена не е над 60-те според мен и защо не си показа раните . Девойката вероятно също не се чувства добре ,замислете се че на вдеки може да се случи кучето му да се откъсне

  • В репортажа може да сте видяли на Радостина двора и тя има куче но както в клетка ли е ? напада ли хората ?? може ли да откъсне синджира не защо ? ми защото е в клетка

 8. защо кучето е било вързано на вън като сте били толкова близки с него нали сте спали в едно легло ?

 9. Абсолютно вьзможно е всяко едно куче да се отвьрже и ако някой му посегне , да го ухапе. Стига вече с тези упреци кьм кучето или момочето , което плаче . Не е за пьрви пьт куче да ухапе някого , а пьк и на бабата и детенцето не са кой знае колко големи пивредите , че да бьде осьждан толкова много Нерон или пьк момиченцето. Разбира се , че има вина в случая , но не означава че е отнет човешки живот , за да бьде драматизирано всичко толкова много.

 10. А Я пръво,че на#ба собственичката,па после че му резнем грЪлото на тоя питбул…Улавицо са го отведи на село да нахапе некоя баба или дедо….за ебание сте всички борци и боркини д тея кучета

 11. На снимките по улиците пак е без намордник.Живее вътре но скъсало синджира на двора.Ала,бала…Селска пръчка.

 12. Ееее , ама голяма простотия и селяния е в тая дупница . Пьрво се научете как да уважавате и на малко човещина и тогава конентирайте с малките си недоразвити мозьчета . Това куче е много добро. Сьс сигурност има причина за станалото. А пьк и не е кой знае каква трагедия .

 13. Да утрепат помияра /нали ги приспиват хуманно/,а за модерната мома съд , за да се научи да мисли правилно ! Добре,че родителите на децата явно са кротки хора, иначе нямаше да се види ни “добрия” помияр , ни кака му !

 14. Ей като гледам само тука колко чекиджари има дето въздишате по момето и сега само плювате…..на всеки може да се случи олигофрени прости…..жалки сте

 15. Закона в България предвижда при инциденти с животни подлежащи на водене на повод собственика на съответното животно да отговаря за последствията. Още повече ,че при обясненията по- горе дадени от госпожицата , кучето се е държало агресивно доста преди инцидента към нейната съседка / подтърпевшата/. Повече от обидно е да се защитава куче при пострадали хора, а използващите ” случва се “ могат да запазят фразата за себе си в случай, че те са жертви на подобно нападение !

 16. Ей ти който си Смок или как те наричат. Не знам дали иман малоумщина в главата си ама вие всички дето плюете и коментирате случая с тези обвинения сьс сигурност имате много лични проблеми в живота си и сте много злобни и прости. Да , момиченцето е добро и красиво и кучето сьщо е добро. Стига с тая завист и злоба. Решете личните си проблеми. Не тьрсете да начини да сьдите хората , по- добре се заемете сьс своите неудачи и злоба

Comments are closed.