След сигнал на „Вяра”: ЧЕЗ реагира светкавично и ремонтира стълб, надвиснал над улица в Дяково

Стълбът преди ремонта

Райна Терзийска: Течове наводняват къщата ни

Eлектрически стълб, който бе наклонен над улицата в махала Кокая на дупнишкото село Дяково и криеше опасности, вече е в изправност.

От ЧЕЗ реагираха веднага

Това е факт благодарение на сигнал на в. „Вяра” до „ЧЕЗ България”, който подадохме късно вечерта във вторник, и светкавичната реакция на пиара на компанията Борислава Луканова.

Райна Терзийска

В сряда сутринта екип на ЧЕЗ е извършил ремонта. От компанията ни изпратиха и снимки на стълба, за който имаше опасност да падне, да препречи пътя, да скъса жиците и да предизвика къси съединения.

Стълбът след ремонта

Надвисналият над улицата стълб е бил в това състояние 2 години. Намира се на метри от къщата на Милчо и Райна Терзийски, които обаче са притеснени и заради това, че дворът на дома им се наводнява. За проблема сигнализира Райна Терзийска. Ето какво каза тя:

”Благодарни сме за светкавичната реакция. Стълбът бе наклонен в продължение на 2 години. Оплаквали сме се на кметицата на селото, тя беше подала сигнал в ЧЕЗ. Имаше опасност стълбът да падне и да стане голяма беля. Предполагам, че бeше в това състояние заради течовете, които предизвикат свличане на терена. Част от двора ни се наводнява и по никакъв начин не можем да отклоним водата. Правим постоянно вади да оттича, но резултат няма”.

Райна Терзийска предположи, че течът е от водопровода, захранващ съседната къща, която се намира над тях. „Със сигурност водопроводът към съседите, който е на „ВиК-Дупница”, е избил. Преди време съпругът ми подава сигнал във фирмата. След това бяха идвали работници и търсили проблема в нашия двор – дали няма чешма, която да тече. Няма чешма, но те не са могли да открият откъде точно минава водопроводът и си отишли. За нас проблемът е сериозен. Дадохме около 50 000 лв. за ремонт на къщата, а сега водата ще я събори. От ВиК трябва да потърсят причината за теча”, оплака се каза Райна.

Течове застрашават къщата на Райна и Милчо Терзийски

Тя и нейни съседи допълниха, че покрай споменатия стълб е поправен и друг, намиращ се на същата улица. Отбелязаха още, че не светят и част от уличните лампи.

„Някои от уличните лампи не светят. Вечерно време е страшно, ако се наложи да се прибере човек. На 10-ина километра сме от Дупница, но сме откъснати от света. Тук живеем малко хора, част от които са възрастни и сами. Ежедневно сме поставени пред някакво изпитание – кал и дупки по улицата, липса на осветление. Всичко това отблъсква и малкото хора, които имат желание да идват заради възрастните си родители или да нагледат къщите, останали от бащи и деди. Селото загива”, коментират в Дяково.