Хомосексуална сбирка в общежитие на АУБ изправи Благоевград на нокти, искат кметът Камбитов да я забрани

 

Фенклубът на футболния „Пирин”, Мотоклуб „Пирински вълци” и др. скачат на протест, АУБ подкрепи партито

 

Организирането на сбирка за хора с нетрадиционна сексуална ориентация в Благоевград изправи на нокти благоевградчани. От ВМРО изпратиха писмо до кмета Камбитов да забрани събитието, Национална съпротива организира протест.

Станимир Радулов и Атанас Стоянов

Мероприятието, организирано от ЛГБТ+ Благоевград (лесбо-гей-би-транссексуални лица), е предвидено за 20 февруари в общежитието за студенти на Американския университет „Скаптопара 1“. Войводите заявиха в писмо до кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов: „Тази проява е предизвикателство срещу християнските ценности, човешкия морал и етика на нормалните хора в Благоевград. Подобни гей прояви са в разрез с обществения и граждански мир в областния център на Пиринска Македония”, пише в част от писмото на ВМРО, подписано от депутата Атанас Стоянов и Станимир Радулов – председател на Общинския комитет на ВМРО-БНД – Благоевград.

Атанас Камбитов

 

“Национална съпротива” – дивизия Благоевград, Фенклуб на ПФК „Пирин”; Обществен съвет – Благоевград; Мотоклуб „Пирински вълци” – Благоевград; и др. също скочиха срещу сбирката. Те написаха в своя декларация: „Цялата страна се тресе заради опита да се прокара Истанбулската конвенция, но това не спира тези неморални лица да се довлекат в Благоевград и да пропагандират своята болест”.

От своя страна АУБ също излезе със становище: „В този случай става въпрос за инициатива на студентски клуб и ние уважаваме желанието им да организират различни събития. Смятаме, че с всичко това даваме добър пример на младите хора в АУБ, който им позволява след излизане от университета да се впишат лесно в съвременното глобално общество и да продължат своя живот и кариерно развитие по един толерантен и с уважение към личността начин”.