Теодора Аладжова и Елена Попниколова спечелиха състезанието на за най-добър млад готвач в Разлог, аплодира ги кметът Герчев

 

Рада Гергинина от 11-и „а” клас в РПГ „Никола Стойчев” зае първо място при сервитьор-сомелиерите, впечатлявайки цялата публика

Учениците от професионалната гимназия „Никола Стойчев” се включиха в тържество състезание за Деня на лозаря. Възпитаници от 11-и и 12-и клас участваха в състезанията “Най-добър млад готвач” и “Най-добър сервитьор-сомелиер”. Журито определи за най-добри готвачи Теодора Аладжова и Елена Попниколова от 12-и „а” клас, следвани от Мартин Ядков и Фатиме Ходжова от 12-и „в” клас.

Трети се наредиха Станислав Цеклеов и Гергана Дамянова от 11-и „a” клас, а четвърти останаха Илияна Михайлова и Николина Тодорова от 12-и „в” клас.
Сервитьор-сомелиерите също се представиха отлично, като демонстрираха голямо майсторство по декантиране и сервиране на вина. Рада Гергинина от 11-и „а” клас зае призовото първо място, впечатлявайки цялата публика със своите умения, следвана от Радослав Попов и Теодора Делиева, също от 11-и „а” клас.
Участниците в клуб по интереси ,,Кулинарен туризъм” по проект „Твоят час” представиха на гостите традиционни ястия от Разложкия край. Празника уважиха кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, зам.-кметът по социални дейности Венцислав Гърменов, началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов, директори на училища в Разлог, учители и ученици на гимназията. С кратка програма ученици от 8-и и 9-и клас поздравиха всички гости. Те показаха завидни актьорски умения, като представиха атрактивна сценка за бога на виното и веселието – Дионис, и неговата свита – вакханките.