Докторът на волейболистите от „Марек Юнион – Ивкони” Красимир Панчев от Дупница оглави лекарския съюз в Кюстендил

Д-р Красимир Панчев

 

Станалият известен със стачката си срещу корупцията в здравеопазването д-р Пламен Симеонов се оттегли след 3 мандата

 

 

Д-р Красимир Панчев от Дупница беше избран за председател на Районната колегия на Български лекарски съюз – Кюстендил. Досегашният председател д-р Пламен Симеонов, който има 3 мандата каза, че се възобновява традицията председателят да е от Дупница. „Взаимоотношенията ни с колегите от Дупница са прекрасни“, каза д-р Симеонов.

Д-р Пламен Симеонов

Д-р Красимир Панчев е педиатър, специалист по детски болести. Той е и лекар на волейболния клуб „Марек Юнион – Ивкони” в Дупница.
Той посочи, че през годината етичната комисия е разгледала жалби от граждани, които са сигнализирали за грубо отношение от страна на лекар към пациент.
Припомняме, в началото на декември 2017 г. д-р Пламен Симеонов обяви стачка заради корупция в здравеопазването. Той твърди, че е бил рекетиран от двама негови колеги, единият от които му бил кум, с близо 4000 лева, за да не пречат синът на д-р Симеонов да наеме кабинет като стоматолог. Симеонов посочи тогава имената на д-р Здравко Георгиев и д-р Николай Стоянов. Комисията по професионална етика към РК на БЛС-Кюстендил се зае със случая.