ОбС-Перник решава дали да даде общинско жилище на легендата Милка Михайлова

  Общинските съветници на Перник ще решават дали на пернишката лекоатлетка Милка Михайлова да бъде дадено общинско жилище, съобщи ZaPernik.

 

Михайлова имала апартамент заедно със своите сестри, брат и майка, но към момента живеела в друго жилище на свободен наем. То обаче било в лошо състояние, по стените имало мухъл и влага, а това влияело на здравословното състояние на Милка. От друга страна, тя нямала постоянен доход и възможност да ремонтира жилището.

Именно заради това Милка Михайлова се е принудила да подаде молба в Общинския съвет за настаняване в общинско жилище.

Милка Михайлова e най-известната пернишка лекоатлетка, печелила безброй отличия през годините. Тя е била три пъти Спортист на годината за Перник. Възпитаничка на Спортно училище „Олимпиец“, Милка взема дейно участие в обществения живот на града. Преди около три години тя създава клуб по лека атлетика и организира деца от Перник, като ги тренира в този спорт. Възпитаниците й ходят на турнири и печелят призови места.

И в момента децата на Милка продължават да тренират, а първият старт, в който ще се включат, ще бъде на 3 март в град Мездра. Милка Михайлова е решена да направи за втори път в Перник лекоатлетически турнир „Децата на Перник“, който се провежда между учениците в пернишките училища. В момента Милка Михайлова заедно с кмета на кметство Изток Емил Костадинов набират спонсори за реализацията на турнира. Миналата година около 200 деца са откликнали за участие и си струва турнирът да бъде спасен, казва Михайлова. Тази година тя очаква да се включат около 350 деца. Благодарение на първия турнир много деца са се запалили по леката атлетика и са дошли да тренират. Турнирът е насочен и конкретно към децата със специални потребности. Миналата година най-малките участници са били на 4 години.