След оспорвана битка лидерът „Нефтохимик“ се наложи над „Марек“ с 3:1 в Дупница

 

Отборът на „Нефтохимик 2010“ (Бургас) записа победа №16, след като се наложи с 3:1 (27:25, 23:25, 25:22, 25:22) над „Марек Юнион – Ивкони“ в мач от 19-ия кръг на Суперлигата в Дупница.

Преди изиграването на останалите срещи от кръга „Нефтохимик“ остава лидер във временното класиране с 16 победи, 3 загуби и 49 точки, а „Марек“ е на осма позиция в таблицата с 8 победи, 11 загуби и 20 точки в актива си.

Въпреки трудностите в началото на срещата „Нефтохимик“ успя да измъкне първия гейм. Последва изключително оспорвана втора част, в която двата отбора сменяха лидерството си на няколко пъти, но „Марек“ изравни резултата. В останалите два гейма интрига отново не липсваше. „Нефтохимик“ и „Марек“ се гонеха в резултата, но все пак опитът на гостите от Бургас си каза думата и те спечелиха срещата.

В следващия кръг на 20 февруари (вторник) „Нефтохимик 2010“ (Бургас) гостува на „Арда“ в Кърджали, а „Марек Юнион – Ивкони“ (Дупница) гостува на ЦСКА в София.

Мачът от трибуните изгледаха кметът на Дупница Методи Чимев, депутатът Радослава Чеканска, съветникът Йордан Йорданов, председателят на Общинския съвет Емил Гущеров.