С кулинарна изложба ГЕРБ дамите от 4 области отбелязаха Сирни заговезни, кметът на Перник д-р Вяра Церовска: Благодаря, че съхранявате традициите

С кулинарна изложба женските организации на ПП ГЕРБ- Перник, Плевен, Кюстендил и София-област отбелязаха големия християнски празник Сирни заговезни. Дамите показаха своите завидни умения в приготвянето на всевъзможни вкусотии, които традиционно присъстват на трапезата на българина.

Част от празника бе областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник и кмет на общината Вяра Церовска. Тя приветства дамите с добре дошли в Перник и изрази благодарност за отдадеността им към възвишената кауза за запазване на българската идентичност и обичаи и тяхното предаване от поколение на поколение.

„Прекрасно е това, което правите, мили дами. Съхранявайки традициите, ние градим бъдещето. Историята е доказала, че една нация има бъдеще, когато младото поколение се възпитава в дух на всеотдайност и любов към Родината“, заяви кметът на Перник.
Придружавани от областния клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова, гостите с удоволствие разгледаха центъра на града и посетиха Регионалния исторически музей и Минния музей, където научиха любопитни факти за историята и развитието на миньорския град.